Tuesday, May 09, 2017

OREL MAKEĽ DRUHÝ Z TŘEŠTĚ NA BĚHU VÍTĚZSTVÍ

6.5. 2017 v dopoledních hodinách bylo dosaženo historického úspěchu pod hlavičkou TJ OREL TŘEŠŤ,  jedná se nezvykle o běh. Úctyhodného výkonu na trati Jihlava - Třešť dosáhl Jan Makel´.
 
Bývalý hráč futsalového týmu A Jan Makel´ doběhl s výborným časem 1 hodina a 7 minut z Jihlavy do Třeště v seriálu Běžec Vysočiny: Běh vítězství. Běh vítězství je pořádán k uctění památky padlých v dramatických květnových dnech ve městě pod Špičákem.
 
Celkově se JM umisťuje na 27. místě, ovšem mezi borci z Třeště tzv. urve skvělé 2. místo. V hlavním závodě se postavilo na start celkem 77 mužů a žen, prvním mužem z Třeště stejně jako v minulém ročníku se stal David Zažímal. Kristýna Dvořáková, naděje vytrvalostního sportu, je druhou ženou, která zaběhla trať pod hodinu a vylepšuje ženský traťový rekord.  
 
Dalšími hráči ORT, kteří běželi tento závod v minulosti, byli: Hynek Novotný, Milan Majdič, Marek Novotný, Tomáš Niederhafner.
 
Na závěr nechme promluvit borce samotného, Jan Makel´ se pokouší shrnout dojmy z běhu: "Hmm, křížová cesta bez jediného zastavení :-)."
 
 

 

No comments: