Monday, January 09, 2017

DRUHÉ KOLO ZÁPASŮ FLORBAL LIGY ORT

Sobotní odpoledne 7.1. 2017 patřilo v Třešti v hale opět florbalu. První zápas skončil neuvěřitelným skóre 20:2 ve prospěch týmu FC LOWITA Třešť. Tým SHARKNADO potvrdil ambice na finále a ve třetí třetině zlomil turnaj pořádající skvadru čtyřmi góly. TJ OREL Třešť musel sklonit hlavu před rychlejším a dravějším týmem.
 
FC LOWITA TŘEŠŤ vs TJ SLAVOJ TŘEŠŤ 20:2
(6:0, 7:0, 7:2)
 
Tým LOWITA si tentokráte do brány postavil outsidera Petra Párala, který na tomto postu vystřídal v poli užitečnějšího Zdeňka Hávu, ten přispěl k vítězství čtyřmi góly. Hned po první třetině bylo jasné, že SLAVOJ zápas odevzdal do rukou černobílých, ti se lehce dostávali přes střední pásmo a hezkou kombinací navyšovali skóre na světelné tabuli. SLAVOJ se nemohl dostat ke střele na klec LOWITY.
 
Nejefektivnější střelcem se stala nová tvář na kolbišti, jihlavský Karkula Milan. Zmiňovaný hráč s číslem 4 se vyhoupl do čela tabulky střelců. Dokázal propasírovat míček přes brankovou čáru hned šestkrát.
 
Statistika čelila prověrce. Čepice se na palubovce mohly objevit hned pětkrát, jedním ze střelců hattricku byl i Vojtěch Kníže. Druhou i třetí třetinu bez problémů navyšoval tým LOWITY skóre, čísla dosáhla hranice 20. Za TJ SLAVOJ TŘEŠŤ korigoval kapitán Radek Zuda střelou ze střední vzdálenosti a Maryška Tomáš, který jako jediný z mladších hráčů  dokázal vstřelit gól.
 
 
TJ OREL TŘEŠŤ vs FC SHARKNADO 1:5
(0:1, 0:0, 1:4)
 
Začátek první třetiny působil nervózně z obou stran, čekalo se na první gól, nikdo nechtěl udělat chybu. Nešťastným odrazem od bránícího hráče se otevírá skóre, končí první třetina a zelenobílí prohrávají.  Pomalu ale jistě získávají černí převahu na míčku, která se plně projeví po otevření hry v třetí třetině, kdy během krátkého času navýší SHARKNADO o dva góly.
 
O vypjatém utkání svědčí i čtyři trestné minuty pro tým SHARKNADO, stejně tak ovšem svědčí o gólové impotenci ORT, kdy při početní  čtyřminutové výhodě nedokázali orli vstřelit gól. To se ukázalo osudným.
 
V třetí třetině při otevřené hře několikrát hráči domácích propadali. Dobré obranné dvojice SHARKNADA chybovali minimálně, i tak se ORT dostalo k několikerému nastřelení tyček, chybělo štěstí i lepší kombinace a dravost. SHARKNADO zaslouženě vyhrává, když každý gól je vstřelen jiným hráčem, i to svědčí o kvalitativní vyrovnanosti hráčů městského rivala. Čtyři góly v třetí třetině ukončili naděje na otočení zápasu.
 
"Nebyl to náš den, přesilovky jasně ukázaly, že jsme to nebyli schopní rozhodit a trošku si s míčkem pohrát, maximální zbrklost." Tak komentoval utkání jediný skórující z řad ORT, Jiří Svoboda. "Vyhrát nad Lowitou a pak ve finále zkusit štěstí, věřím, že máme šanci to ještě zvládnout!" komentuje prohru Niederhafner.
 
 
(Děkujeme všem rozhodčím, kteří zcela zdarma čelili leckdy stupidním poznámkám českých strejdů. Pivo a párek.)
 
 
 
 

No comments: