Saturday, May 16, 2009

BĚH VÍTĚZSTVÍ - orlové prolétli Špičákem

8.5. v 10:00 odstartoval tradiční BĚH VÍTĚZSTVÍ z ulice Třešťská z Jihlavy směr Třešť. Běžci byli očekáváni na náměstí ve městě pod Špičákem. Po doběhu všichni účastníci uctili oběti posledních válečných dní na Vězeňském dvoře v Třešti, kde položili symbolicky květinu. Tentokráte byla účast zelenobílých opravdu početná, i když dlouholetý účastník a výtečný 'sportsmen' Milan Majdič tentokráte chyběl. Pomyslnou mezeru v závodním poli doplnili Makel´, Niederhafner, tradičně pak Hynek Novotný (Kopcolezci Třešť).

Od začátku bylo vidět, že dálkový běh není úplnou doménou těchto borců. Nikdo se ovšem v závodním poli nepropadl ani neztratil v lesích kolem Špičáku mezi občerstvovacími stanicemi. Heroický výkonem uctil památku padlých Makel' Jan, když se na běh vydal bez předchozího tréninku. Nakonec všichni borci skončili na bodovaných místech, nejlépe se pak umisťuje Hynek Novotný, který dobíhá před oběma orli jako první a doslova se proplazí cílem. Orlové ukázali sportovní vyspělost a univerzálnost.




1 comment:

Anonymous said...

Já to viděl na vlastní oči, fakt doběhli až do Třeště a proběhli cílem. Smekám před nimi jsou to borci. A to ještě Tomáše nechal Vojta ve běžet s batohem na zádech, kde měl všechny věci na převlečení, protože mu je Vojta nechtěl vzít z Jihlavy do Třeště autem. Ale fakt dobrej víkon a smekám pánové !!!!!
Radoš.