Monday, April 20, 2009

Easter Cup - postup ze skupiny

Orel Třešť se zúčastnil s neočekávanou úspěšností turnaje, když postupuje z ranní skupiny na druhém místě z pěti družstev. Na palubovce Městské haly Třešť létali orlové v prvních čtyřech zápasech poměrně efektivně, až na zápas proti jasnému favoritu s ligovými střelci FBC Atlantis.

Ranní skupina se jevila býti vyrovnanou kromě pořadatelského mužstva zmíněného v úvodním shrnutí. První zápas s dalším týmem z Jihlavy končí remízou 1:1 a tým evidentně pookřál po zjištění, že se tento den zbaví stigmatu proher a mohl tak nakročit k vybojované výhře proti Lukám nad Jihlavou 1:0, když 3 body pro ORT získává dobrou orientací před brankou Miloš Lang. Lavička propuká v nadšení a dobrou prací v obraně si zaslouženě dochází pro vítězství.
Po dvouzápasové pauze se orlové postavili proti favoritu skupiny FBC Atlantis a hned v úvodním dějství obdrželi od ligového střelce gól, po dalších pěkných akcích podlehli soupeři z Jihlavy v červenošedých barvách 4:0. Většina gólových přihrávek pocházela z dílny zkušeného hráče s číslem 10. Posledním zápasem je pak drama s jednobodovým ziskem proti FBC Sabots. ORT se ujímá vedení gólem Karla Marečka, za nedlouho se k od zadního mantinelu odraženému míčku dostává Tomáš Niederhafner a pohotově skóruje. Dvojice Forst Niederhafner několikrát ohrozila branku Sabots. Bohužel výsledkem je pouze dvouminutové vyloučení našeho hráče a potrestání gólem. Pak dojde k vyrovnání ze standardní situace. Výbornou obranou práci odvádí Filip Rodek a Vít Šalanda.

Čtvrtfinále:
Dva rychlé góly v úvodu a přemíra útočného snažení, které plodilo přečíslení za přečíslením hrnoucím se na orelskou svatyni stálo za prohrou proti Dačicím 0:5. Do tohoto utkání nemohl naskočit kapitán družstva orlů pro tento turnaj Jan Makeĺ, jenž si obnovil zranění kolene. K turnaji říká: "Sympatický výkon v zakl. skupině si zasloužil důstojnější tečku než pětigólový nášup ve čtvrtfinále. ale při naší střelecké potenci se asi nedalo moc očekávat."

No comments: