Sunday, January 06, 2008

Zázrak se nekonal

Na první utkání nastoupil Orel proti 1.FC Berseckers bez skoro poloviny kádru, i tak bylo dost hráčů, aby se mohlo prohrát 10:2. Začátek druhého utkání proti Mrákotínu vypadal o poznání lépe, i když nakonec se z jasné převahy radoval Mrákotín a s ním relativně jistý brankář Cvach senior 8:1.

Orlové dál dělají radost druhým týmům. Mladý fotbalistický kádr 1.FC Berseckers kombinačně přehrával zelenobílé od prvního okamžiku a navrátivší se brankař Martin Šebesta nebyl ve své kůži, když po krátké době inkasoval potřetí z poloviny hřiště od Kříže jr. Nehledě na některé nefotbalové kousky a přihrávání faulů ze strany soupeřů, byli jasně lepší. V druhé půli zbytečně skluzoval Tomáš Niederhafner do hráče 1.FC Berseckers, i když bychom tam mohli vidět pokus o nahrávku. Padnul také tradičně kuriózní gól a strůjcem posledního dotyku s balónem byl Vojtěch Kníže, který si připisuje první body do tabulky střelců. V druhé polovině potupil dobrým napadáním Hynek Novotný posledního hráče, když mu chytře vypíchl míč a přímou čarou vyrazil na brankaře, zakončení bylo přesné a nekompromisní. Zbytek zápasu nebyl ovšem režírován Orli, kteří dostali první dvojciferný 'nátřesk' v této sezóně.

S Mrákotínem začalo utkání lépe. Orel si dokázal vytvořit i šance, kterých bylo více v druhé půli, kdy se Mrákotín cítil jistější. Brankář si o něco vylepšil výkon, ale útočníci nemohli překonat opět dobře chytajícího Cvacha staršího. Jednu z pěkných akcí založil Novotný, když přihrál do volného prostoru před vápno spoluhráči z obrany Vojtěchu Knížeti, jehož pěkně umístěnou střelu brankař chytil. Mrákotín předváděl přímočařejší styl než jejich předchůdce ze hracího dne. Jediná branka padla po kombinaci Niederhafner, Kubala Pavel, Emil Riess. Riess doslova donesla míč do branky. "Chystal jsem se na hlavu, nakonec se mi ho podařilo dostat míč do branky hrudí", řekl blogu Emil Riess.

No comments: