Sunday, November 11, 2007

Orel Třešť si veze z Kněžic 9 bodů!


Florbalový tým Orel Třešť se poprvé v letošní sezóně představil v Orelské florbalové lize v Kněžicích. Vzhledem k tomu, že se několik borců omluvilo, nekladl si tým třešťských orlů velké cíle.

Orel Třešť x Kněžice (starší) 2 : 4
Jak už bývá zvykem, hráči Kněžic nastoupili pod vlivem alkoholu, který ještě během celého turnaje dokrmovali. Utkání nezačalo špatně. Skóre otevřel pohotovou střelou Petr Kubala, po asistenci Jana Roháčka. Po vyrovnání zařídil vedení Orlům střelou pod víko Martin Nosek. Po individuálních chybách Tomáše Niederhafnera a Jana Roháčka se Kněžice ujali vedení 3:2. V touze vyrovnat musel Orel upustil od důsledné obrany a v závěru inkasoval na konečných 4:2 pro Kněžice. Za zmínku stojí hráč Kněžic, který si získal přezdívku „řezník“ a zranění hráče Petra Kubaly, který se po pádu na ruku jen těžko bránil bolesti. Celý turnaj dohrál s potřebným sebezapřením, a za to mu patří velký dík.

Orel Třešť x Kněžice (mladší) 3 :2
Skóre otevřel nekompromisní střelou do horního růžku Martin Nosek po standartní situaci. Po zaváhání Petra Kubaly ve středu hřiště bylo vyrovnáno. Hráči Kněžic se dokonce po velmi povedené akci na jeden dotek ujali vedení 2:1. Jan Roháček však vyslal Tomáše Niederhafnera do úniku po křídle a ten vyrovnal na 2:2. Minutu před koncem strhává vedení Orlů na svou stranu Martin Nosek střelou z úhlu, po asistenci Tomáše Niederhafnera.

Orel Třešť x Luka n. Jihlavou 3 : 5
V tomto měření sil to bylo mužstvo třeštských Orlů, které muselo po celý zápas dotahovat. Za Orli skóroval dvakrát Tomáš Niederhafner, který tak vždy vykřesal jiskru naděje. Bylo pozitivní, že se Orel dostával do šancí, do mnoha šancí, ale při zakončení nestálo při hráčích potřebné štěstí. Třetí gól Orlů zařídil svým premiérovým gólem Filip Nešpor.

Orel Třešť x Jaroměřice n. Rokytnou 6: 3
Tým Jaroměřic nastoupil do ligy až od letošní sezóny. V předchozích zápasech se tým prezentoval velmi pohlednou hrou. Vstup do utkání se Orlům nepovedl. Po třech minutách byl stav už 2:0 pro hráče z Jaroměřic. Orel se však nesesypal a v průběhu utkání šel jeho výkon nahoru. Byl to především Martin Nosek, který si na kněžické palubovce otevřel brankostroj, neboť po pěkných kombinacích rozvlnil sít soupeře hned čtyřikrát! Dvě branky přidal ještě Tomáš Niederhafner, a Orel se mohl radovat s dalších 3 bodů.

Orel Třešť x Telčem 5 : 2
Je třeba zde zmínit, že třešťský Orel Telčem ještě nikdy neporazil. V týmu však panovala pohoda a zároveň velké odhodlání, konečně Telčem porazit. Zápas se vyvíjel až neuvěřitelně. V půlce zápasu vedl Orel Třešť nad Telčem už 4:0. Obrana Třeště pracovala bezchybně a nepouštěla Telčem do zakončení. Nervozita a překvapení z vývoje zápasu byla nejvíce zřetelná na hráči Telčem zvaný Masák, který několika nečistými zákroky počastoval hráče třeštských Orlů. O branky se podělili Martin Nosek a Tomáš Niederhafner. Branku přidal i Radek Zuda, který po neskutečném nápřahu nedal gólmanu Telčem šanci.

Sestava:
Kamil Hamerník (G)
Tomáš Niederhafner (D)
Jan Roháček (D)
Martin Nosek (D, F)
Lukáš Nosek (F)
Petr Kubala (F)
Radek Zuda (F)
Filip Nešpor (F)

5 comments:

Dzanek said...

Díky za hru, všem!!! Bylo tu super*

Anonymous said...

Cuss byl to velmi povedeny turnaj a hlavne se povedl Mrtinu Noskovi a Tomáši Niederhafnerovi docela mne sklamal Lukas Nosek nedal ani gool a to mu to v patek vzdycky slo.nevim cím to bylo asi nervozitou.Ale dal jedu peknou ticku a krásnou nahravku Haufííímu.

Anonymous said...

JJ taky Vás musím pochváli byla to fakt super hra a tento turnaj se nám povedl. a džany toho gola nedával Filip,ale já ,ale neva... Ale článek se ti povedl a doufám,že příště dovezem plnej počet bodů!!! Orel!!! Orel!!! Orel!!! ZUDÍK

Anonymous said...

Kluci paráda!
Döufám že snad již příště bych vám snad taky mohl pomoci k nějakému tomu bodíku :)

Anonymous said...

Bylo to historický okamžik, jsem rád, že jsem byl u toho. Dostali jsme Telč. OREL č.8 Třešť juhůůůů jojojojo