Friday, June 29, 2007

Konference: Etika a Fotbal


Jako předzvěst svátků Cyrila a Metoděje se koná na Velehradě 3 a 4.7. konference s názvem: Etika a Fotbal. S největší pravděpodobností se konference zúčastní i borci z Orla Třešť - Jan Alois Bartoloměj Roháček, Tomáš Niederhafner.


Na konferenci, která bude odbyta ve dvou dnech, přednáší kupříkladu Doc. Christoph Hübenthal, sociální etika, teologická fakulta Radboud Universiteit Nijmegen, Holandsko – Fotbal jako morální obraz společnosti. Nad rolí trenéra ve společnosti se bude ve svém příspěvku zamýšlet Werner Lička, fotbalový hráč, trenér a generální manažer FC Baník Ostrava. Dále budou mezi řečníky i kaplané národních mužstvev Rakouska a Polska.


"Samotný název dvoudenní konference Etika a Fotbal se mi jeví trochu protichůdný, když zvážíme současnou situaci: Italská liga - skandály, úplatky Brno Bystrc atd. To ale neznamená, že neexistují týmy, jež svůj fair kredit neprodají za vítězství......", řekl internetovému serveru Tomáš Niederhafner. Ucelenou zprávu z konference, pokud se jí naši borci opravdu zúčastní, připíchneme na web v průběhu první poloviny července.

No comments: