Monday, February 26, 2007

TV utkání skončilo zklamáním (Radoš Budař)


Utkání OREL Třešť – Střížov 8:0 (s hlavou v oblacích).
Dle výsledku možná jednoznačné utkání, ale nebylo tomu tak. Do utkání jsme nastoupili s částečnými obavami, neboť tento tým byl pro nás velkou neznámou. První dvě minuty to také potvrdili, kdy hned asi po 30 vteřinách hry útočník Střížova z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu, která před brankařem skočila a tak Šeby musel hned v úvodu utkání ukázat své umění a střelu konečky prstů vyrazil na tyčku a byl z toho pouze roh. Asi po dvou minutách hry jsme převzali iniciativu na svojí stranu a podařilo se nám vstřelit první branku a pak jsme již náskok jen postupně navyšovali. Tuto branku vstřelil Maky a byla to jeho první branka v mistrovském utkání v letošní sezóně. Přesto jsme se v obrané fázi dopustili v tomto utkání několika chyb, které vznikli z toho, že se naši útočníci nevrátili a došlo k přečíslení našich zadních řad. Naštěstí toto soupeř nedokázal využít, zejména díky také dobrým zákrokům brankaře Šebyho a tak naše konto zůstalo čisté až do konce utkání. Naše skóre nakonec zůstalo stát na osmičce a tak pro mnohé vysněná desítka se nekonala. V tomto utkání by se měl vyzdvihnout výkon obránce Pavla Soutora, který vstřelil dvě branky a na další nahrál a vzadu hrál velmi zodpovědně a s neuvěřitelným přehledem bortil soupeřovi jeden útok za druhým. Bohužel se nedařilo našemu prvnímu útoku, kdy Radim s Hyňou chvilkami působili, jako kdyby spolu hráli poprvé a chvilkami si na hřišti i překáželi. Druhý poločas působil tým Střížava dosti odevzdaným dojmem a dle toho zápas také dopadl. Naše řady byly v euforii a mysleli jsme si, že jsme podali vynikající výkon a již jsme se těšili na tak zvané televizní utkání proti Salavicím.

OREL Třešť – Slavice 2:3(zpět na zem).
Před tímto televizním utkáním kapitán mužstva varoval, že pokud se dopustíme stejných chyb jako v utkání se Střížovem, že propadneme v bránění, tak Slavice jsou soupeř, který toho může využít. První minuty byly dobré, měli jsme iniciativu na své straně a po jednom ze závaru před Sylabickou brankou se nám podařilo vstřelit první branku, této brance předcházela třikrát nastřelená tyčka, kdy se nakonec odrazil míč k Makymu, který vstřelil svojí další branku (zřejmě měl šťastný den). V této chvíli jsme měli hlavy v oblacích a mysleli jsme si, že utkání lehce vyhrajeme a půjde to samo. V podstatě jsme přestali hrát a bojovat a rovněž nasazené tempo upadlo do průměru. A potom to přišlo!! Slavice nás několikrát přečíslili a to tak, že naši útočníci se nevrátili se Sylabickými obránci, kteří se vrhli do útoku a tyto naše chyby soupeř tvrdě a nekompromisně trestal vstřelením branek. Dá se říci, že Salavice lehce strhly vedení na svojí stranu a najednou byl stav 3:1 pro Salavice . Bohužel se naplnila slova kapitána, který varoval, že tyto chyby by mohly Salavice tvrdě trestat. V této fázi utkání se očekávalo, že Orel roztáhne svá mohutná křídla a předvede před televizními kamerami pravé orlovské peklo, které povede k vyrovnání nebo k otočení výsledku. Bohužel tomu tak nebylo a naše hra působila bezradně. Nedokázali jsme si vypracovat žádnou pořádnou šanci, která by vedla k ohrožení soupeřovi branky. Slavice se zatáhly do obrany a hrozily již jenom z protiútoku vysunutého hráče. Tyto útoky se nám již dařilo ničit většinou již na půlce hřiště nebo ještě před našim pokutovým územím. S přibývajícím časem jsme působili čím dál více bezradně a naše marná snaha vypadala jako bušení na zavřené vrata. Hráli jsme bez nápadu a bez zápalu a tak se nám podařilo pouze snížit na konečných 2:3. Toto utkání pro nás bylo velké trápení a tak Salavice, které do tohoto zápasu daly více srdce zaslouženě vyhráli. Nezbývá, než jim k dalšímu vítězství nad našim týmem poblahopřát. Vypadá to, že loňský syndrom Tenistů, které jsme nedokázali porazit se letos jmenuje Salavice. Děkujeme našim příznivcům, že vydrželi sledovat toto utkání až do konce.
Na závěr zbývá pouze připomenout, že dne 11.3.2007 (neděle) se hrají poslední dvě utkání, které rozhodnou o umístění našeho týmu v letošní sezóně. Soupeřem nám bude Euroclub, který bychom měli porazit a další soupeř bude tým Inferno, jedná se o tým složený z mladíků, kteří hrají za dorost a jejich lídrem je nejmladší z klanu Svobodovců. Pokud se nám podaří oba porazit, tak můžeme pomýšlet ještě na dobré umístění. Takže pokud do těchto bojů dáme více srdce a bojovnosti tak se dá tato skupina i přes zaváhání se Salavicema ještě vyhrát. Takže OREL DO TOHO !!!!
Napsal R. Budař - současný kapitán mužstva

No comments: