Thursday, January 23, 2020

Florbalová liga ORT č.III #4- Žraloci a Vedle směr semifinále.

V sobotu 18.1. se odbojovaly poslední zápasy ve skupině, rudí žraloci přežvýkli Troubles a Vedle nedovolilo orlům překvapit, strážce svatyně od Vedle aspiruje na nejlepšího brankaře turnaje.  Za píšťalkami byla 18.1. prověřená dvojice Jan Kuřina + Dominik Dvořák, druhé utkání se odehrálo pod dozorem harcovníků: Vávrů, Zlatuška. Sharknado a Vedle ovládli skupiny a směřují přímo do semifinále, ve čtvrtfinále se 8.2. od 16:00 utkají Junioři proti Batelovu a v 17:00 Troubles mají šanci vyřadit z bojů ORT.

Sharknado vs. Troubles 13:1 (3:1,3:0,7:0)
Zpočátku byla hra vyrovnaná, skóre otevírají nakonec Troubles - Šalanda střílí za F. Rejchu po přihrávce Procházky. Odpočet z 15 minut ukazuje čas 13.23. První třetinu zaměstnává žraločí obranu hbitý Macháč z týmu Troubles, první nesmělou odpovědí je střelba Lukáše Chromého. Jaromír Vávrů za asistence Michala Antoně u standardní situace srovnává krok na 1:1. Michal Tausch se gólově prosazuje doklepnutím v předbrankovém prostoru, následně kapitán Zlatuška delší dobu zpracovává neposedný míček, aby pak Jaroslav Vávrů uzavřel gólově třetinu na 3:1, za nedodržení určené vzdálenosti je vyloučen hlavním rozhodčím právě Macháč.

Michal Tausch vrací Jana Palána do hry (vyloučen za vrážení), když brankově otevírá druhou třetinu brankou ze vzduchu po pasu 'Jágra' turnaje, kdy po několika dotecích, pošle míček za Vondrušku a žraloci navyšují vedení. Horko je teď u brány Troubles, Leoš Chromý posílá míček z otočky, Lukáš Cvach nastřeluje masku brankaře. Přichází chvíle jak z učebnice výhozů, gólman Rejcha posílá do trháku dvojici Vávrů Jakub a Chromý Lukáš, 5:1. Přidává se i obrana, míček si vymění Svěrák Lubomír a Jakub Vávrů, který překvapí Vondrušku střelou po zemi z obrany.6:1.

Vodní nestvůry pokračují v nájezdech, gól přidává Chromý Leoš, Tausch si připisuje asistenci, Vávrů Jaromír posílá děrák do šibenice 8:1, gólostroj se nezastavuje a málopočetný tým Troubles prožívá troubles, i když stále bojuje. Šanci přidat k jednomu gólu další dostávají Troubles v situaci, kdy se jeden ze žraloků proběhne brankovištěm na své straně. Nájezd Macháč neproměňuje, dokonce mu nervozita nedovolí prověřit brankaře rudých žraloků, vše se uděje ve chvíli, kdy celá hala fandí. Na tabuli už svítí stav skóre 11:1. Skvěle načasovaná nahrávka Jakuba Vávrů v oslabení těsně u brankaře najde Michala Antoně a ten se nemýlí, poslední gól nedává z pěkného trháku Zlatuška, aby kompletoval hattrick, ale Chromý Leoš, který taktéž nejdříve nedává tváří v tvář Vondruškovi, obtočí se ale kolem svatyně a přece jen doklepává zpoza brány. Poslední krásný moment patří brankáři žraloků, když vytěsní perfektně umístěnou střelu.

Vedle vs.Orel Třešť 7:2 (2:0,3:1,2:1)
ORT nedokázalo v těžké skupině uspět ani proti druhému soupeři, celý zápas diriguje gólově Jakub Větrovský, pálí ze všech pozic, nejprve se mu podaří skórovat od levého mantinelu překvapivou střelou a začíná smolný zápas pro Vojtěcha Havlíčka mezi tyčemi ORT, ještě jednou si Větrovský J. došlápne na bránu zelenobílých v první třetině 2:0.

Vojtěch Hrdina a Filip Nápravník posunují skóre na tabuli dále ve svůj prospěch, Filip je pak i u dalšího zakončení a stvrzuje cestu přímo semifinále, tentokráte hráč zápasu J. Větrovský asistuje, 4:0. Bratři Březinovi se postarají o další branku. 5:0. Konečně se dostanou ke slovu florbalky orlů, Petr Mezera dostane nabídku od Kamila Hamerníka a dává výborně chytajícímu Vojtěchu K., kouzlo mu ale neodčaruje, 5:1, druhá třetina končí.

Jakub Větrovský nemá slitování a otevírá třetí třetinu kompletním hattrikem, sbírání čepic zastaví na chvilku časomíru. Orel Hamerník asistuje podruhé nové akvizici týmu pro tento ročník ligy - Oldřichu Kalasovi, který s reparátem překonává brankaře Vedle, zkušenosti se přetavují v zajímavý gól. Lukáš Rajdlík a Petr Březina zarazí poslední hřebíček do zelenobílé rakve, je konec, 7:2.





No comments: