Wednesday, February 12, 2020

Florbalová liga ORT #4: První čtvrtfinále jasnou záležitostí.

Lodivod Juniorů 30+ Pavel Venkrbec se díky čtyřem gólům vyhoupl na vrchol tabulky střelců, i kapitán Pertlík (2as+1g) za Batelov bojoval do posledního dechu, benjamínci z městyse ale neměli šanci udržet gólově krok a Junioři zažívali doslova hody, přičemž třetí třetinu hráli akce 'pro oko' a kontrolovali skóre. 

Junioři 30+ vs. Batelov 12:3 (4:1,3:0,5:2)
Hned na úvod měli Junioři dvě gólové šance, v obou situacích jistý Vojtěch Pádivý (Bat) tým v úvodních minutách zvládl podržet, pak se ovšem pustí do práce Pavel Venkrbec a otevírá skóre, ještě netuší, že nezůstane ani při dvou ani při třech. Batelov nevypadá zakřiknutě a kontruje břevnem, poté ale výborně vyčíhá rozehrávku junior P. Venky Venkrbec a sám sahá hned vzápětí po navýšení skóre, nestane se tak. Rychlý protiútok zmrazí pro moment ambice Juniorů a Pertlík srovnává na druhé straně, minisouboj kapitánů končí, zbytek zápasu se krok již nesrovná. Kníže nachází Hradeckého a nálada na střídačce juniorů se vylepší, sám nahrávající pak zvyšuje skóre, když je na místě asistujícího Michal Liška, 3:1. Na konci první třetiny opět úřaduje P.V., zvyšuje na 4:1, zatímco na druhé straně zůstává jasná šance Batelova neproměněná i díky výborné formě Petra Párala, který dokázal sporadické střely eliminovat.

Začátek druhého dějství je herně vyrovnaný, i když o tom světelné skóre nevypovídá, Páral opět chytá výbornou šanci - tentokráte přilbou, Pertlík se po třetí za sebou rozhodne zakončit sám, nedaří se, postupně narůstá tlak juniorů, opět P.V. zamíchá s míčkem a posílá za záda brankaře Pádivého, 5:1. Po dlouhé době se objevuje jedna vybroušenější souhra za druhou u útočící trojice a skóre narůstá, Kadlec i Kodys se prosazují jako zakončovatelé. 7:1.

Sympatický Batelov se snaží bojovat, ve ztichlé hale je slyšet hecování jednoho z hráčů, ale frustrace je příliš silná, po 8 gólu je znát značná dávka rezignace. Venkrbec zvyšuje na 8:1 a kompletuje hattrick + 1, Kadlec pak po příhře Hradeckého 9:1. Je to Ondřej Máca, který zvedne vlajku městyse z rozstříleného zákopu a čestně skóruje druhý gól, Hradecký zvyšuje na 10 a za ním skóre mění ještě Matějka a Kníže. 12:2. Poslední tečkou přispěje Petrlík (Bat), který tentokráte volí přihrávku do tandemu, Martin Plachý mění skóre jako poslední. 12:3.



Batelov vyřazen ve čtvrtfinálových bojích 8.2.2020.



No comments: