Tuesday, December 10, 2019

Florbalová liga ORT č.II #4 - Žraloci vpluli do tabulky střelců a smůla na holích juniorů.

Dva týdny do vánočních svátků se s předstihem nadělovalo, Batelov podruhé už nedokázal přesvědčit o výbušnosti a nebojácnosti benjamínků turnaje a inkasuje 12 gólů. V druhém utkání rozhodovalo poslední dějství a smolné góly do sítě Juniorů 30+.

Sharknado vs. Batelov 12:3 (3:0,3:1,6:2)
Prvních pár minut byl klid hokejek a soupeři osahávali prostor. 'Comming-out' ze strany žraloků v nových ďábelsky rudých dresech přišel po ose Vávrů Jaromír - Chromý Lukáš - Michal Tausch, který pomohl děráku přes čáru. Další akce v režii rodiny Vávrů přišla vzápětí: přihrává Jaroslav a zakončuje Chromý Leoš. Tlak žraloků narůstá, několik projektilů z otoček věnuje bráně opět aktivní asistent kapitána Zlatušky Vávrů Jrm., v zápise je také 4.minuta a břevno nejstaršího muže na hřišti, opět made in Sharknado. 12 sekund do konce se síť rozvlní přece ještě jednou, když Lukáš Cvach asistuje Leošovi Chromému. 3:0 a střídání stran.

Pohledná zadovka od kapitána žraloků otevřela druhou třetinu, uvolní Lubomíra Svěráka a ten nekompromisně věší do šibenice. Batelov dokáže sem tam zahrozit protiútokem po ztrátě míčku ve střední části, vše ale zastavuje navrátivší se obrana nebo F.Rejcha mezi tyčemi. Přesným výhozem vybídne právě Rejcha F. hráče, který si v rychlosti vymění balónek v tandemu jak z dílny Boston Bruins. Dvakrát pak nachází žraloci místo na své asistence u pravého mantinelu, za brankaře doručuje Vávrů Jaromír a Zlatuška Jiří. Poprvé přepisuje stav utkání Batelov, Michal Rejcha se proviní proti pravidlům - hra na zemi, oslabí svůj tým, batelovský Svěrák Michal velmi záhy trestá. Za stavu 6:1 Batelov přitvrzuje, u mantinelu se Michal Tausch potkává s batelovským chasníkem a i třešťský Svěrák zahrává čistě tělem v obraně, do této chvíle nebyly tyto souboje na hřišti vůbec vidět. 

Převahu si žraloci lehce udrží i v posledním dějství, Jaromír Vávrů okrade jediného střelce Batelova, který se riskantně pustí do souboje jako poslední, zvyšuje na 7:1, za další změnu ve skóre může Lukáš Chromý 8:1, akce dvojice Zlatuška a Rejcha Michal vypadá hvězdně, druhý jmenovaný skóruje skoro v leže, stav je již 9:2, za Batelov trefuje korekční gól Klinka. Objevují se i problémy a brankář žraloků čelí obležení své svatyně, batelovský Lukáš Svěrák přihrává a Plachý během závaru u brány koriguje stav posledním gólem městyse na 9:3, Batelov střílí tedy nečekaně dva góly za sebou, pak už ovšem jen navyšují žraloci. Siréna ukončuje gólové hody za stavu 12:3. 
Sharknado 7.12.2020

Vedle vs Junioři 30+ 5:3 (0:0,2:2,3:1)
Začátek utkání byl opatrný, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu, míčky létaly z velkých vzdáleností a to většinou na bránu Vedle, nebezpečněji už zacílil Petr Matějka a více začíná zaměstnávat obranu i útočná dvojice Michelfeit a Venkrbec doplněná Kadlecem. Vedle ohrozí bránu sporadicky protiútoky, junioři vždy vytlačí míček i s útokem mimo klec juniorů. Luboš Bartůšek za juniory rozezní tyčku a florbal začíná nabírat obrátky vyrovnaných soupeřů, což dokazuje i skóre po první třetině 0:0.

Úvodní gól přichází nenápadně z dílny Venkrbec - Krejčí, vratké vedení může být ohroženo, protože se hned z kraje třetiny vylučuje, za sekání si jde sednout Luboš Bartůšek. Těsně po ukončení oslabení pro oranžové se stane pravý opak, přichází rychlý gól, když neotálí s rozehrávkou obránce Michal Liška a tečku za akcí vyrobí Michelfeit. Tou dobou se Vedle již dostává do provozní teploty a vidíme první zásadnější tlak před brankou juniorů, hodně z pokusů nepronikne ani k bráně díky obětavé obraně juniorů. Korekce vedení nakonec vykouzlí Březina, když po zemi od mantinelu prostřelí překvapivě brankáře. 2:1. Hra se začíná přelévat z tlaku oranžových J30+ do protiútoků bílých Vedle. Venkrbec během několika vteřin hned třikrát ohrozí bránu soupeře, nakonec platí lakonické nedáš-dostaneš, Vedle vyrovnává skóre, konkrétně ze střely Robina Nápravníka, která opět klouže po zemi. Vše by se mohlo opět změnit ve prospěch juniorů, rychlonohý Kníže ovšem tentokráte nedosáhne na načasovanou kolmici přes půl hřiště, stav zůstává 2:2.

Přichází čas pohledných výměn v týmu Junioři 30+, ovšem efektivita se projevuje na holích týmu Vedle, který svou jednoduchou hrou začíná přičítat gól za gólem, vše odstartuje profesionálně trefená standardní situace u brány - Nápravník posouvá o půl metru a Kuřina vymete jediný odkrytý prostor nesoustředěných juniorů. Výborně hrající Liška ovšem zaslouženě vrací naději, když najde Pavla Hradeckého, který srovnává krok 3:3. Po rychlém protiútoku a posléze přihrávce přes celé hřiště, kdy obě akce dotáhne Vedle do úspěšného zakončení, je dobojováno - Filip Nápravník a Jiří Kuřina zabíjí pomyslný hřebíček do rakve juniorů. 


  

No comments: