Tuesday, November 19, 2019

Florbalová liga ORT č.I #4 - Venkrbec zastínil Hávu a Palán stopl blamáž.

16.11. se odehrály první zápasy a svoji premiéru si v druhém klání odbyli benjamínci z Batelova proti Troubles. Špatně rozehrané utkání ORT proti Juniorům se nakonec dostalo do lepších čísel, když v třetí třetině se dotahovalo z 7:1.

Rozhodčí:Jaromír Vávrů, Jiří Zlatuška.
Junioři 30+ vs Orel Třešť 7:5 (5:0,5:1,7:5)
Trvalo nejméně polovinu utkání, než se dokázali zelenobílí prosadit. Vše rozjel svou asistencí za oranžové Venkrbec a za záda Jakuba Gamby uklízel Vojtěch Kníže, v prvním dějství Venkrbec asistuje ještě jednou hned u druhého gólu, jenž si připisuje Jiří Krejčí, pak opět rozdává zkušenosti Vojtěch Kníže, orlové se nestačí vzpamatovat, navyšuje nejlepší střelec minulého ročníku ligy a vše završuje Jaroslav Maryška gólem, když před tím střelci Hávovi asistuje. 5:0, náběh na nejhorší výsledek orlů v historii ligy je tady, konec prvního dějství. 

V druhé třetině se tým orlů ustaluje a začíná se pomalu nacházet, nakonec se síť přece jenom rozvlní, Hamerník a Mezera stojí za prvním gólem, to je ale za druhou třetinu vše. V posledních 15 minutách se koriguje výsledek v rychlejším sledu, ale to již je nutno dotahovat navýšení o další dva góly z dílny Pavla Venkrbce - zřejmě nejhezčí gól tohoto kola je po kolmici Jaroslav Maryška - Venkrbec, kdy v polopádu razatně věší druhý jmenovaný.

Konečně přichází čas pro zelenobílé - tři góly padnou snad během 5 minut, dvě asistence si připisuje Forst Pavel a k tomu ještě dává výstavní gól tzv. pod víko po zmatku v obraně a špatném vyhození Zbyňka Peštála. Nově zvolený kapitán Martin Nosek dává v pořadí druhý gól orlů, kdy si ´vybruslí´mezi kruhy a zavěsí backhandem, přichází zářez v tabulce na 7:3 pro Oldřicha Kalase, novou akvizici ORT, gól na 7:4 PF (viz.výše), poslední korekci sjedná Tomáš Niederhafner. Utkání končí, probuzení orlů přišlo pozdě. 

Troubles vs Batelov 9:8 (2:1,3:5,9:8)
Plachý, Pertlík, Palán, to jsou tři pé, které byly zásadní při zápasu č.2. Nesmíme zapomenout ani na Tomáše Vaška z týmu Troubles, který si do tabulky střelců připisuje hattrick stejně jako Plachý z Batelova. Vše vypadalo nejdříve na jasnou záležitost, první třetinu sice s nevýraznou převahou oproti sympatickému Batelovu, ale gólově má přece jen navrch Troubles: vše začne Vašek a připojí se Fencík.2:0. První gól přijede po 'ledě' ze značné vzdálenosti propadne brankáři Pádivému, druhý gól pak uklízí Fencík k tyči po běžeckém sólu po straně, z mezikruží padá gól Batelova, začínají úřadovat Plachý a Pertlík.

V druhé třetině se ovšem začne rodit překvapení kompletně a Batelov, podporován zezadu svým brankářem výkony i povzbuzováním, začne úřadovat v polovině Troubles, i když to leckdy vypadá značně neučesaně. Troubles v těchto 15ti minutách stihnou přidat pouze jeden gól, u Batelova strhnou lavinu Svěrák, Plachý a Pertlík a dostávají se do vedení 5:3. Plachý ukazuje i individuální vyspělost, když předvede práci nohou do kličky a na poslední chvíli míjí klec Troubles.

Senzace se ovšem nenarodí, i když to tak vypadá do poslední chvíle, hosté z Batelova těží z vyloučení a vedení udrží doslova do posledních minut, všemu vystaví nakonec stopku kapitán Troubles Jan Palán, když se objeví u 6., 7. a posledního 9. gólu, kterým před bránou v dorážce rozhodne o důležitých bodech pro svůj tým.

Petrlík v popředí a Svěrák v zákrytu z týmu Batelov u brány Troubles s Davidem Vondruškou.




No comments: