Wednesday, November 06, 2019

16.11. Start 4.ročníku Florbalové ligy ORT

Tři roky je na světě amatérská liga florbalu Třešťska organizovaná Orel jednotou Třešť a podporovaná městem, 16.11. v 17:00 se odehraje první zápas 4.ročníku, kdy stoupne počet týmů ligy na 6 a hrací systém se poprvé rozdělí na skupiny.

Systém každý s každým bude fungovat tentokráte ve skupině, vítěz skupiny směřuje rovnou do semifinále, zbytek týmů z obou tabulek půjde proti sobě systémem druhý vs třetí a třetí vs druhý ve čtvrtfinále. "Myslím, že to bude zase o něco zajímavější a dramatičtější", komentuje nový systém Josef Kolba, který zastává důležitý post přes logistiku turnajů ORT. 

Nováčkem turnaje je Batelov, který se přihlásil do ligy s nejmladším týmem, průměrný věk těchto 'mladých pušek' je 16 let. Na palubovce uvidíme samozřejmě nestory ligy: orly, žraločí tornáda a juniory, nebude chybět ani šampion minulého roku tým Vedle a s novou vervou se pokusí zlomit smůlu let předchozích Hvězdná pěchota, dnes tým Troubles. 

Během letního draftu nastalo několik zásadních změn, avizovaně opustila orly trojice hráčů: Rejcha starší, Vávrů a Svěrák, která se objeví tentokráte v černých dresech, zcela nově si je oblékne Jaromír Vávrů. Tým orlů bude značně oslaben a to ne pouze zmiňovaným odchodem hráčů, ale při sčítání sil před novým ročníkem se objevila zranění a nemoci v týmu, které pročešou řady zelenobílých. 

Junioři se se skromným tónem u nadcházející sezóny přidávají, hovoří jejich střelec ligy 2018/19 Zdeněk Háva: "Chceme předvádět dobrý florbal, mít ze hry radost, třeba se podaří dobrý výsledek, finále po čtvrté by bylo samozřejmě skvělé."

"Delší dobu již uvažujeme nad systémem draftů, který by tak vyrovnal síly družstev v lize po každém ročníku a zároveň by přinášel nové impulsy do jednotlivých týmů," popisuje jednu z bolestí ligy další z managementu ORT, "jakmile systém propracujeme, zkusíme zavést změny, tento ročník to ovšem zcela jistě nebude." 

Většina expertů pro tento ročník uvažuje nad žraloky jako možnými finalisty, kteří mají šanci pozvednout ke stropu haly putovní pohár za pádu konfet....co na to jejich lodivod Zlatuška:
"Zredukovali jsme kádr, kvalita nahradila kvantitu - doufejme. V týmu Sharknada se tentokrát podařilo skloubit bojovnost s florbalovou kvalitou, samozřejmě ani nemůžeme mít jiný cíl....".

8.11. ve večerních hodinách v pátek budete moci shlédnout veřejné vysílání z losování do skupin ligy na stránkách: FCB ORT. Nově chystáme jako uzavření a bonus sezóny ALL STAR GAME, kde budou nominováni hráči podle bodů i podle hodnocení speciální komise, tak aby mohli obodovat i další aspekty hry.

PŘIJĎTE SE I VY PODÍVAT NA SOUBOJ METROPOLITNÍ A VÁŇOVSKÉ DIVIZE LIGY.
HRACÍ DNY: 16.11. 17:00-19:00 // 7.12. 16:00-18:00 // 18.1. 16:00-18:00 // 8.2. 16:00-18:00 // 22.2. 16:00-18:00 // 14.3. 16:00-18:00.

design Pavel Forst



No comments: