Monday, April 01, 2013

FLORBAL: Batelov Třešť sedm pět

Batelov vs. Třešť 7:5. Tým z městyse Batelova přijel poměřit síly se skupinou rekrutujících se hráčů kolem Orla Třešť. Výškový a váhový nepoměr mezi hráči nebyl nakonec příliš znát, pravděpodobně i díky rozhodčímu, jenž toto utkání zvládl na výbornou. Rozhodující byly rychlé protiútoky a lepší kondice florbalistů z Batelova.

Na začátku první třetiny se hráči oťukávali a malé roztleskávačky z Bat zahřívaly hlasivky. Zhruba v 5.minutě skóre otevírají hosté pěknou a účelnou kombinací na levé křídlo. Přihrávka šla krásně do prostoru a zdálo se, že je jednoduché zasunout děrovaný míček za brankáře Majdiče. Tomu samému hráči z Batelova se to po zbytek zápasu ze stejné situace už nikdy nepodařilo. Přichází druhý gól. Třešť se snaží do zápasu vrátit. Naděje nese jméno K. Hamerník, který důrazem přímo u branky koriguje na 2:1.

Druhá třetina patří Třešti, tým v tmavě modrých rozlišovacích dresech dvakrát skóruje a dostává se překvapivě do vedení, i když jen na chvíli. Autorem dvou branek je opět zástupce první pětky složené z mladších hráčů - Luboš Frűhbauer.  Do konce druhého dějství se ovšem náskok jednoho gólu smaže a do rozhodující třetí třetiny se vstupuje za nerozhodného stavu 3:3.

Poslední jednání se pro domácí rozehraje velice špatně, agilní ´batelovský´ Vostál rozhýbe svůj brankostroj, přichází průnik jednoho z obráncům středem hřiště a na světelné tabuli svítí 7:3. Ke konci zápasu se ovšem dostanou do branky městyse dva góly z florbalky Martina Noska, první po kombinaci ze standardní situace - asistenci si připisuje Kamil Hamerník, druhý gól pak z trestného střílení. Zápas je zarámován posledním zákrokem gólmana Třeště Majdiče, který šťastně vystaví stopku brejku batelovského hráče. 

Nejlepšími hráči Třeště je ve večerních hodinách nakonec vyhodnocena dvojice obránců prvního útoku Svoboda - Nosek (viz foto 1 - sedící na lavičce).

(sestava horní řada zleva: Kokejl, Rod, Svoboda, Niederhafner - Nosek, Kubala P., Frűhbauer. Dolní řada zleva: Brabenec, Hamerník, Makel´, Maryška a ratolesti, ležící Petr Majdič)
(góly: Hamerník, Frűhbauer 2x, Nosek M. 2x)


No comments: