Sunday, February 24, 2013

BYLO NÁS PĚT!!!!!

Přestože nás čekali relativně slabí soupeři (MHD a Doupě), tak jejich výsledky z dopoledních utkání tomu neodpovídaly a oba týmy se sešly v hojném počtu. Ovšem hráčů Orla se sešlo pouhých pět a tak jsme si připadali jako ve známe knize Karla Poláčka Bylo nás pět. Oba zápasy tedy za náš tým odehráli : Radoš, Pavel, Vojta, Vlasta a Šeby.

První utkání se hrálo proti MHD, která měla na střídání dvě kompletní čtyřky.Utkání jsme začali hrát v defenzivním stylu a rychlými brejky. Tuto taktiku jsme dodržovali celé utkání a velmi úspěšně. V páté minutě utkání Pavel střílí první gól a vedeme 1:0. Opět rychle postavit obraný val a utkání pokračuje. Asi v 15 minutě prvního poločasu opět rychlý brejk Pavla a Vlasty, kdy se obránce soupeře snaží překazit signalizovanou nahrávku Pavla na Vlastu, ale Pavel místo nahrávky střílí na bránu a vedeme 2:0. Tímto rozdílem skončil první poločas. V druhé půlce opět nastupuje velmi účinná defenzivní taktika, s kterou si soupeř neví rady a když už nějaká střela projde přes obranu, tak je zde dnes jistý a sebevědomý gólman orlů Šeby. Asi v 8.minutě druhého poločasu dochází ke srážce Vojty a dvou soupeřů, z tohoto střetu si Vojta odnáší zranění na noze a od této chvíle nemůže příliš běhat, ale bojuje dál, neboť ví, že musí (není kdo by ho vystřídal). Soupeři se v polovině druhé půle podařilo snížit na 2:1, ale orli už jim potom více nedovolují a několikrát zahrozí z rychlých protiútoků. A tak náš tým slaví první vítězství dnešního dne. Po utkání kapitán Radoš všem poděkoval za bojovnost a dodržení defenzivní taktiky se slovy: "Hráli jsme jak Němci na MS, ne na krásu ale na vítězství, díky hoši". OREL - MHD 2:1 (2:0) - branky: Pavel 2x.

Do druhého utkání se nám příliš nechtělo, únava byla znát a Vojtovo zranění jej limitovalo. Domluvili jsme se, že budeme opět hrát defenzivu a zkoušet brejky. Rovněž toto utkání bylo hráno z naší strany velmi defenzivně, chvílemi to vypadalo jak při házené, soupeř nás obléhal a my bránili a vyráželi do protiútoků. Toto se nám vyplatilo a v polovině prvního poločasu opět Pavel vsítil náš vedoucí gól. Asi pět minut na to poslal po levé straně z autu Radoš krásný pas na zcela volného Pavla, který ihned pádil na soupeřovu branku a zvýšil na 2:0. Takto skončil i první poločas. Druhá půle byla v režii soupeře, který měl dvě čtyřky na střídání a na našich hráčích, kteří nemohli střídat byla znát velká únava, navíc Vlastu začal zlobit kotník a nemohl běhat, takže další oslabení. Ještě více jsme sevřeli obranu a zatáhli se dozadu a bránili a bránili. Po jedné chybě jinak velmi dobře hrající obrany se soupeři podařilo snížit na 2:1. Potom jeden ze soupeřů prošel přes kulhajícího Vlastu a belhajícího Vojtu a podařilo se mu překonat dnes velmi dobře chytajícího Šebyho a bylo vyrovnáno 2:2. Jenže to by nebyl Pavel, aby nesebral zbytky sil a rychlým brejkem asi 8 minut před koncem nestrhl vedení na naší stranu, najednou to bylo 3:2 a nám to dalo ještě nějaké síly. Náš obraný val velmi takticky přistupoval k soupeři a blokoval většinu jeho střel. Soupeř byl již bezradný a nevěděl co hrát. Nám rychle docházely síly a tak jsme míče již jen odkopávali. No a se závěrečným hvizdem na tabuli svítilo 3:2 pro Orla. Takže rovněž toto utkání skončilo vítězně. OREL - DOUPĚ 3:2 (2:0), branky: Pavel 3x.

No co dodat na závěr - dvě dnešní vítězství = vítězství ve skupině. Po utkání v kabině dnešní kapitán Radoš: "Jsem rád, že jste si vyzkoušeli hru Němců, nejde o krásu, ale o body a o vítězství a vo tom to je". Samozřejmě jsme si neodpustili vítězný pokřik a velmi unavení, ale šťastní z vítězství jsem šli do sprch a pak domů. OREL, OREL, OREL.

Před dnešními zápasy v kabině vládla smutná nálada, protože vzhledem k sestavě (zejména počtu hráčů) jsme si moc nevěřili a říkalo se, že by bylo škoda prohrát zrovna s těmito soupeři, zejména když nám jde o vítězství ve skupině. Ale pak se řeklo hlavu vzhůru, roztáhnout křídla a vlítnout na palubovku a bojovat jak se na orla sluší a patří a ono to vyšlo. Díky hoši. 

Redakce děkuje za obsáhlý report jednomu z Poláčkovi pětice.

No comments: