Monday, January 23, 2012

ORT získává další cenné body

S třemi mladými hráči se postavili zeleno bílí už v 8 hodin ráno proti MHD, následoval zápas s dlouholetým rivalem Euroclubem, jehož kádr tvoří úplně jiní hráči, než kteří oblékali dresy oranžovo-černého klubu v minulých sezónách. Z Brna přijel 'na otočku' podpořit řady i současný kapitán Ondřej Vít. Na konci obou utkání mohlo být vedení ORT se svými reprezentanty spokojené, snad kromě tou dobou spícího rychlonohého obránce Vojtu Knížete.

ORT vs. MHD 4:2. Otevření skóre vzala do rukou MHD (Cvach jr.), ovšem vyrovnávající gól obránce Jana Svěráka na sebe nenechal dlouho čekat, na sálovky ORT se pak postupně navrátila jistota, kterou tradičně dobrým výkonem podporoval Martin Šebesta. "Nedostal žádný zbytečný gól", chválil kapitán mužstva týmovou jedničku v bráně. Utkání bylo o to pikantnější, že se do branek postavili bratři. U vyrovnávajícího gólu si právě Martin Šebesta připisuje asistenci. V druhé půli se pak díky mladíkům ve finální fázi akcí - Nešpor po přihrávce kapitána Víta, Kokejl při dorážce - ORT odpoutává od dotírající MHD a nakonec získává dvougólové vedení, když poslední gól vstřelí třetí z mladíků Rod Vlastimil po přihrávce Jana Svěráka aka Borose. MHD už s výsledkem nedokáže nic udělat a dobrou obrannou hrou se udrží vítězství v barvách zelené a bílé. Za zmínku stojí třetí tým na hřišti v podání velmi svérázného rozhočího.

ORT vs. Euroclub 4:5. Dlouholetý rival nastoupil s novými dresy a kádrem, jenž po fotbalové stránce už jen velmi vzdáleně připomínal dřevná léta SB EU. Dobří mladí hráči rozehráli kombinační hru, proti které stála povětšinou snaha a buldočí zarputilost zeleno bílých. Match byl pohledný po všech stránkách, první gól stejně jako v předchozím utkání loví z brány golman orlů. Lukáš Kubala dostál své pověsti bojovníka a po vybojovaném míči prostřelil strážce svatyně SB EU Pěničku. Byl to jasný a důležitý signál. Utkání začínalo nabírat obrátky, orlové museli dotahovat jednogólový náskok Euroclubu, nestorovi futsalu z Třeště se tato činnost dařila, dokonce se ujímá vedení. Chytrým gólem posílá tým orlů do vedení na krátké dvě minuty několikrát zmiňovaný Svěrák Jan, když z autu přes teč protihráče dokázal skórovat a na tabuli zasvítilo 4:3. Euroclub velmi záhy vyrovnává. 6 Minut před koncem si převzal balón Ondřej Procházka a když se kličkami vysunul na střed před bránu Martina Šebesty, nedává mu šanci a tvrdou ranou pod víko posunuje Euroclub do vedení. To ještě zdaleka ovšem není konec. Strhující finále s pěti hráči v poli a historicky první powerplay zelené a bílé, vypjatá poslední minuta, nastřelené břevno naší brány....dotvoří mozaiku pohledného utkání, kterému nic nechybělo, snad jen spící Vojtěch Kníže. Na konto tohoto duelu musíme bohužel připsat i vyvrknutý kotník hráče Euroclubu a naražený loket obětavého golmana M.Š., který stál pro tuto základní část sezóny naposledy mezi tyčemi v zádech ORT.

4 comments:

Anonymous said...

Super výkon všech po dlouhé době jsem z týmu cítil orelského ducha (nejen toho ve sprše Luky), zarputilost a bojovnost prostě super. Ta připomínka ke třetímu týmu mě pobavila a myslím že zpětně i všechny zúčastněné, kdo nebyl nepochopí. Jinak bych chtěl apelovat na naše tifosi, aby nás přišli podpořit v dalších kláních. Opět jsme hráli před jedním věrným fanouškem, tentokrát dorazil pouze exkápo Haufy. #7 Boros

Anonymous said...

to je s Šebyho loktem tak zle? kdo bude chytat zbývající zápasy?
kami

Anonymous said...

Vůbec se Vojtovi nedivím. Já jsem se probral v půl dvanáctý, a ještě na motyku.

Kubánec

Anonymous said...

Re: Kami - jde o základní část, poslední zápas zč by měl odchytat Roger, Mr. Šebe musí relaxovat v práci. Haufy