Monday, December 12, 2011

NA ÚVOD BOD aneb litrem zelené úspěchu nedosáhneš

V neděli orli vstoupili do další sezony futsalové ligy. Do sezony, která zatím přináší mnoho otazníků, i když po prvním víkendu můžeme zcela jistě na některé nalézt odpovědi. Soupeři orlů byli ambiciózní mladíci z týmu 1. FC Berseckers a neznámý tým Kavčí Hory Polná. Z předzápasových informací vyplynulo, že zisk jakýchkoli bodů bude velmi obtížný, což se nakonec potvrdilo. I když...
Současně však z týmu pronikly informace o bujarém sobotním večírku některých hráčů. Očití svědkové byli přitomni situaci, kdy zelená tekla proudem. O jejich postihu zúčastněných bude vedení ORT ještě jednat, současně byli oba hráči důrazně varováni, že podobné výstřelky se nebudou pro příště tolerovat.

ORT : 1FCB 4:11 (1:4)

I přes značnou diváckou podporu orli schytali debakl, když se skore úměrně navyšovalo po celou dobu zápasu. Přitom orli nezačali proti šikovným mladíkům vůbec špatně, když se pěknou a hlavně přesnou střelou přes obránce prezentoval rekonvalescent Petr Šplinar. Pak ale stříleli pouze FCB, a teprve po jejich polevení za stavu 1:6 mohli orli lehce korigovat. Mezi střelce se zapsal Ondra 2x a Lukáš. Nutno však uznat, že kvality soupeře byly nesporné, o čemž svědčí nejen 11 golů v síti orlů, ale rovněž kombinace a milimetrově přesná zakončení. V kase se vystřídali Roger a Šebi a oba si za svůj poločas vybrali porci smůly. V útoku se smypaticky prezentovali mladíčci Kokejl Karel a Rod Vlasta, kterým však zatím chybí herní zkušenosti a praxe. Obranu doplnili ještě Radoš Budař a Jenda Boro, avšak ani Ti nebyli schopni úspěšně odrážet útočné řádění mladých fotbalistů. Nejzajímavějším incidentem tak byl zcela nepochopitelný atak golmana FCB vůči bývalému hráči ORT Janu Makelemu po závěrečném hvizdu...

ORT : Kavčí hory Polná 3:3 (2:2)

Do tohoto zápasu orli vstoupili s vědomím, že šáhnout si na body by mohlo být jednodušší. A skutečně. Soupeř neměl početnou lavičku a ani jejich fyzický fond nebyl natolik dostačující k prezentaci nějak zvlášť běhavého výkonu. Když však své šance Ondra nevyužil, přišel trest, když KH zakončili bleskově jeden z brejků. A když následně přidali ještě jeden goal, nevypadalo to s ambicemi ORT nijak růžově. Ještě do poločasu však bylo srovnáno, když nejprve ranou pod břevno po příhře Petra Šplinara snížil Ondra, aby následně jeslemi srovna Lukáš. Poločas tak skončil vyrovnaným skore. Ten druhý pak pokračoval ve stejném duchu. Orli tlačili, KH hrozili z brejků. A když opět Ondra své šance nevyužil a Lukáš přidal pouze tyčku, udeřil opět z brejku soupeř a ujal se vedení. Opět ne však na dlouho, když milimetrovou kombinaci předvedli Jenda Boro, Ondra a Lukáš a posledně jmenovaný uklidil mičudu do prázdné branky. Závěrečná minuta byla vskutku infarktová, když 15 sekund před koncem Šebi likviduje tutovku soupeře a podtrhuje tak nerozhodný výsledek 3:3.

Druhé utkání se nicméně muselo líbit, orli se vždy popasovali s nepříznivým vývojem a dokázali srovnat krok náležitou bojovností. Budiž tato bojovnost vkladem do příštích zápasů. Takže celkové hodnocení - převládá spokojenost, druhý zápas se dal vyhrát, ale také prohrát :) Další zápasy jsou na pořadu v neděli 18. 12., a to hned od 8 hod a následně od 9:40. Vzhledem k brzkým časům je stanovena povinná večerka pro hráče ORT ve 22 hod, jejíž dodržení bude vedením týmu namátkou kontrolováno.

9 comments:

Anonymous said...

copak tam jenda vyved?:) na provokatéra bych ho netipoval...
kami

Anonymous said...

Právě že nic, přišlo to jak jak blesk z čistýho nebe...

Anonymous said...

Šebi FCB:
Neříkám, že to bylo správné, ale nechápu proč za ,,ní,, na tejden jezdil.. a ještě mi lžou.. Tímto Jendovi vzkazuji, že už proti němu nic nemám. Nic jsem mu neudělal a neudělám :) k fustalu.. hráli jste dobře, první střela paráda, na tu jsem neměl nárok..

Anonymous said...

Vidím že tu máme něco off topic futsal.. nojo ono divácky to rozhodně muselo být zajímavější než ta darda kterou ORT dostal:-)
Nicméně si myslím, že nemá moc smysl něco takovýho řešit, zvlášť přes blog. Ale i tak díky za komentář, Šebi.
MKL

Anonymous said...

Vypadá to, že budete muset najmout nějakýho vazouna:-). Co třeba takový Terence??

Kubánec

Anonymous said...

Myslím, že na to bysme potřebovali přinejmenším Bada:)

Terence

Anonymous said...

Nemame Terence ani Bada, toho prvního určitě zastoupí Braba:)
Kami

Anonymous said...

potřeboval bych s jendou mluvit.. dáte mi nějak kontakt? vubec nevim kde ho hledat..stačí mejl.. děkuju šebi.fcb

Anonymous said...

Napiš mail nebo telefon a já se kdyžtak ozvu.
MKL