Sunday, December 18, 2011

Mládí a zkušenost = 6 bodů!

2 zápasy 6 bodů - bilance nedělních klání orlů, kteří i přes nepočetnou sestavu dokázali zdolat nejdříve KKO a posléze i FK Nemohoucí. Z bodových příspěvků oceňme hattrick Vlasty Roda a první fík Karla Kokejla. Obou mladíčkům gratulujeme a věříme v další rozšíření jejich bodového konta. Sestava byla stejná jako v minulém kole, jen se oproti předpokladům nedostavil Boro, kterého (jako již poněkolikáté) zmohl démon sobotního večírku.

ORT : KKO 5:3 (2:3)

Orli nezačali příliš dobře, když se kruhový útočník dokázal prosadit v souboji ve středu hřiště a po pár rychlých krocích středem hřiště rozvlinil síť za Šebiho zády poprvé. Za chvíli bylo ještě hůře, když Šebi lovil míč ze sítě podruhé a s bodovými vyhlídkami orlů to vypadalo nevalně. Naštěstí si pak slovo vzal kapitán a pohotovou střelou levačkou snížil, za chvíli však opět orli prohrávali o 2 goly, když se opět prosadil jeden z kruhových útočníků. Naštěstí kiks obránce KKO znamenal šanci opět pro ondru, který se ani podruhé levačkou nemýlil a upravil na příhodných 2:3 z pohledu orlů. Ve druhé půli se hra nezměnila, orli trpělivě dobývali soupeřovu bránu - a vyplatilo se, když po křížné příhře srovnal pěknou ranou Špína. Do vedení se orli dostali po krásném pasu Radoše, který přímo z voleje zužitkoval Lukáš. Najednou musel tlačit soupeř, ale obrana orlů byla v dobré kondici a nedovolila výraznějších šancí. A pokud ano, vše jistil spolehlivý Šebi. Tečku celému zápasu dal Radoš, když využil příhru z trestného kopu a přesnou křížnou ranou rozveselil zelenobílé popáté. A jelikož se do konce utkání nic podstatného nestalo, mohli orli slavit první výhru v nové sezoně.

ORT : FK Nemohoucí 6:4 (4:1)


V pauze mezi zápasy orli pozorně sledovali utkání KKO vs FK Nemohoucí, které nakonec skončilo vítězstvím KKO. Soupeřům nedošel golman, takže si do brány stoupl Rosťa Budař a nutno podotknout, že v některých chvílích zkrátka standardních golmanských kvalit nedosahoval. Což je na druhou stranu věc zcela běžná, o tomto se mnohokrát přesvědčili i ORT. Samotné utkání začalo velmi nešťastně, když po ztrátě balonu šli FKN do brejku, na půlce hřiště se odehrál souboj, po kterém se útočník FKN ocitá na zemi a rozhodčí Cvach sehrává svůj zásadní part, když do rukou bere červenou kartu se slovy "červená pane Hradecký". K úžasu všech na hřišti se tedy Pavka poroučí a orli brání oslabení. Ne příliš úspěšně, neboť po chvíli se ujímají vedení FKN vyšachováním obrany ORT. Orli poté zkonsolidovali sestavu, když se Lukáš přesunul do obrany a v útoku zůstal Ondra s mladíky. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, když Radoš vystihl špatnou rozehrávkou svého syna a přesnou střelou z půlky hřiště srovnal skore. A pak následovaly chvíle mladíků - nejprve duo Rod Kokejl způsobilo výrazný zmatek v obraně FKN a prvně jmenovaný protlačil míč do sítě podruhé. Následně po vybojovaní míče ve středu hřiště a drzým úprkem kolem obránce vstíli Vlasta svůj druhý gol, aby konečnou podobu dal přesnou střelou mezi nohy Karel Kokejl, pro kterého to byl první gol v dresu ORT - gratulujeme. Poločas tedy skončil za stavu 4:1 ve prospěch ORT. Na začátku druhé půle to však vypadalo s orly zle nedobře. Nejprve Ondra opět špatně došlápl na levý kotník, takže nějakou chvíli hráli orli v pěti lidech. Dal se však dohromady a po snížení na 4:2 byl opět připraven bojovat na place. Ještě ještě jednou si vzal slovo Vlasta a po sprintu přes celé hřiště jesličkami vrátil klid na kopačky orlů. Soupeř však přepnul na vyšší obrátky a zle na orly dotíral - snížení na 3:5 a posléze na 4:5 na sebe nenechalo dlouho čekat. Orli se však nevzdali a bojovností vzdorovali i nadále. Klíčový okamžik přišel cca 5 minut před koncem, kdy Ondra zahrával roh, který se nejprve odrazil od tyčky zpět do hřiště, aby pohotovou střelou z úhlu skoroval pošesté. Soupeř již nenašel fyzických ani psychických sil na snížení či obrat, takže si orli připsali další tři body. Každý z hráčů odvedl znamenitý part, mladíčci navíc naznačili svůj gólový potenciál do dalších zápasů. Manager Nieder neskrýval po utkání spokojenost, stejně jako hrstka fanoušků. Nejlepší pozvánka na další utkání, která se budou konat v neděli 8. 1. 2012.

No comments: