Wednesday, October 17, 2007

Postřehy z přáteláku s MDášou

Byť se v reportu z utkání objevila citace z mailu, který jsem posílal Haufimu, rád bych napsal k samotnému utkání ještě pár řádků. Všiml jsem si samých pozitivních věcí, které se pokusím shrnout do pár bodů:
1) Tempo hry - i díky přispění MDáši bylo tempo hry mimořádně vysoké, což nám hrálo do not (díky většímu počtu hráčů). Všichni makali naplno a díky tomu byl přinucen makat i soupeř. Myslím, že jsme na závěr měli více sil a to rozhodlo. Proto i v dalších zápasech si myslím, že bychom měli našeho dobrého fyzického fondu využít, tzn. rychle přistupovat k hráčům, odebírat balóny, podporovat útok, pomáhat obraně.
2) Vytváření a proměňování šancí - Radoš sice upozorňuje na velký počet tyček, ale pozitivní bych viděl to, že se různě složené dvojice do šancí skutečně dostávaly, o čemž svědčí i to, že goly zaznamenaly ty dvojice, které jsem vyjmenoval v mailu (a jsou uvedeny v reportu). Znamená to tedy, že jsme si schopni dobře vyhovět, i když spolu příliš nehrajeme a taky to, že v podstatě každá dvojice je schopna rozhodnout zápas.
3) Rychlé střídání - díky tomu, že jsme střídali opravdu rychle každý pochopil, že jeho střídání nemusí vždy dopadnout golem, ale že třeba pomůže obraně nebo odvede jinou dobrou práci. A ten gol či šance přijde v tom dašlím střídání. Budeme-li takto střídat, je to ok!
4) Týmový duch - no tak to je snad bez komentáře, osobně jsem měl ze zápasu velmi dobrý pocit, a to jak kvůli hře či výsledku, tak i kvůli team spirit.
Závěr - pokud budeme takto hrát i v soutěži, poprosil bych Haufiho o novou anketu, protože asi budu hlasovat tak, že by se ORLI mohli pokusit postoupit výše :o)). Takže kluci díky no a zase někdy na čutané.

No comments: