Monday, October 15, 2007

Orel Trest versus Mahulena Dáša 6:4

V sobotu 13.10. v 18:00 sehrál Orel Třešť jeden ze svých překvapivě dobrých zápasů, když se vyrovnal výkonem zhruba v půli utkání a ke konci přehrál tým Mahuleny Dáši, který měl ve svých řadách zakončovatele Krcha.

Do utkání nevstoupil Orel příliš dobře, když během prvních minut inkasoval. Po Šplinarově individuálním hledání dobré palebné pozice a vypálení z půlobratu přišlo vyrovnání. Útok TJ Orel poprvé pokořil velmi dobrého brankaře MDáši (bratr našeho brankáře Martina Šebesty pozn. redakce). Pak ovšem začal ohrožovat svatini orlů Roman Krch. Prosadil se chytrým přehozením Martina Šebesty a orlové museli opět dotahovat. Podařilo se. Po několika dobrých šancích přetavil příležitost v gól Radim Kubálek během několika desítek sekund po gólu soupeře.

Pak se situace změnila - v druhé půli se vedení zhostili zelenobílí po patičce Tomáše Niederhafnera. Situace byla rozehrána Petrem Šplinarem, který několikrát v minulosti přesnou tvrdou přihrávkou našel i v ligových utkáních volné hráče před brankou soupeřů. Krásným sólem se uvedl Pavel Kubala, když se proháčkoval až k bráně, kde relaxovaně vsítil gól. Pak přišlo další navýšení skóre Hynkem Novotným, který si navýšení zopakoval ještě jednou, poté co MDáša byla blízko vyrovnání za stavu 5:4.

Hráč Ondřej V. z Brna komentoval zápas spokojeně: "Bylo to dobrý. Co si pamatuju já, tak dali goal hýňa s kubym, já s hýňou, ty s hýňou, pak špína.. Chci říct, že jsme si všichni nějak vyhověli a fungovalo to." Současný kapitán R. Budař upozorňoval na alarmující fakt vysokého počtu nastřelených tyček (13:3). Stejně tak i brankář Mahuleny Dáši podrobil tým Orlů kritice ohledně efektivnosti využití šancí. Nesmazatelný je ovšem fakt, že se poprvé podařilo pokořit Mahulenu Dášu a to s převahou v druhém poločase. Výhra tedy není ze skupiny náhodných. Poslední přátelský zápas bude zřejmě se Salavicemi, tam se prokáže kvalita týmu. Díky týmu MD za otevřený a pěkný futsal.

No comments: