Sunday, December 11, 2005

Mirek Morkus,Vojtěch Kníže,Hynek Novotný

Tyto dvě jména z Kopce v čele s naším brankařem a ve spolupráci s celým týmem nám vydřeli první potřebné body. Většinu střel pokryl a vyrazil s přehledem náše golmanská jednička pro tento víkend Mirek Morkus, dobrou rozehrávkou podržel tým. OREL TJ vs. SOU Třešť 5:2. Emocemi vyplněný druhý zápas s třešínkou na konci (viz. článek) OREL TJ vs COLAS JIHLAVA 6:6. Pět minut před koncem utkání byl stav pro Orel TJ 6:4.

Do prvního utkání Orel TJ nastoupil jako favorit a v prvních 10 minutách měl jasnou převahu, která nenalezla střelecké využití kupříkladu u Emila Riesseho, jinak ovšem tento set utkání dobře hrajícího útočníka. Většina gólů padla z přihrávek útočníků blízko vápna. Ve dvou případech stáli na konci bodových akcí rozehraných forwardy obránci (Kníže, Budař).SOU nebylo evidentě příliš v pohodě a v jeho kádru chyběli 4 hráči. Před utkáním se snažili s naším kapitánem vyjednávat o možnosti nastoupení hráčů z ochozů v hale, to jsme ovšem rázně odmítli, což je jasné a logické. Na naší straně byli dobré akce a slibné příležitosti, přetavení nastalo v pěti případech. Za protihráče skoroval po dobré kombinaci zahrané z autu Luboš Veselý half volejem.

COlas? Tady bychom mohli rozepsat litanije vztahující se k jejich nefotbalovému skuhrání, filmování a přehrávání, jež tak často jest vidno na našich prvoligových trávnících. Ze začátku ovšem rozehráli slušnou partii, našim obráncům chvíli trvalo než se začali orientovat v klíči jejich hry, kterou asi nejlépe vystihával Milan Majdič.
Právě po lince Majdič, Kníže, Kubálek a Novotný padli důležité góly. Tentokráte jsme měli do poslední chvíle nakloněné fotbalové štestí, třeba když jsme se ujali vedení prvním banánem z mlýnice mezi brankářem Colasu a naším dotěrným Kubalou Lukášem. Jemně se na nás pousmálo z rohu, Colas obdržel gól od Jendy Poláka zahrávajícího rohový kop. Kníže dvakrát vsítil, poté Riess ve skrumáži u branky v leže našel skulinu a padá další gól, až se dostáváme na stav 6:4, zbývá posledních 5 mínut. Přichází výstavní branka z dobrých 15 metrů od boku, Colas hraje power play...... Niederhafner skluzuje a se štěstím tečuje balón do zázemí. Rozhodčí ukazuje odkop od brány, hráči z metropole Vysočiny nejsou spokojeni s posouzením sudího, Niederhafner se přiznává, po zahraném rohu dostáváme další gól. CO dodat? NIC.

No comments: