Friday, March 08, 2019

Šance ve finále Havelky i Hávy - Final Medal Game Flort 2018/19

Těsně před finále florbalové ligy tuto sobotu 9.3.2019 jsme si pozvali k rozhovoru zástupce obou týmů, které se utkají o pohár Florbalové ligy ORT, z Vedle odpovídá Martin Havelka a mezi Juniory byl záměrně vybrán Zdeněk Háva, potencionálně nejlepší střelec ligy, vše startuje v Městské hale Třešť od 16:00 zápasem o bronz, finále je na pořadu dne v 17:00.

Martin Havelka (VEDLE)
Jste poprvé ve finále, minulý rok Vám to uteklo, jak vidíte svoje šance?
"Šance jsou otevřené. Ano, máme proti sobě silný tým, s kterým máme bilanci jedné prohry a jedné remízy, takže jediné, co nám chybí, je vítězství a to chceme získat. Nebude to lehké, ale budeme dělat vše proto, aby se nám to povedlo. Jsme poprvé ve finále, tak není co ztratit."

Jste tým, kde dává branky většina z hráčů, máte ovšem i tahouna, který by byl schopný v krizových chvílích rozhodnout a táhnout tým?
"Náš tým opravdu není postaven na individuálních výkonech, ale na týmové spolupráci. Proto rozhodne celková nálada a souhra týmu. I přesto v krizových situacích jistě rozhodnou rozdíloví hráči, ale bylo by netaktické jména prozrazovat. V sobotu uvidíme."

Nastoupíte proti o dost staršímu týmu, průměrně 15 let, bude to hrát roli?
"Musím říct, že výhodou našeho soupeře je jejich souhra a méně zbrklá hra. Mají spolu nahráno jistě o mnoho více, než my a to může hrát v jejich prospěch. Věkový rozdíl vnímáme, ale myslím, že ve finálovém zápase nebude hrát zásadní roli."



Zdeněk Háva (Junioři 30+)
Jste už po třetí ve finále, vidíte nějaký posun v soupeři, bude to lehčí těžší?
"Soupeře těžko odhadovat. Ve skupině jsme s nimi remizovali 3:3 tak věřim, že tentokrát budeme úspěšnější. Navíc bychom chtěli odčinit nezdar z finále z II. ročníku, které nám nevyšlo."

Věříte, že nakonec převezmete plaketu nejlepšího střelce, v předchozích utkání se Vám střelecky dařilo...?
"Tabulku střelců vedu od prvního zápasu, kdy se mě podařilo dát hattrick tak by bylo škoda to teď 'nechat' někomu jinému, ale to je pro mne druhořadé. Důležitý je celkový výsledek týmu."

Jak bude zápas vypadat?
"V zápase o třetí místo se může zrodit nějaká "divočina" a nejlepšího střelce tak může vyhrát ještě spoustu hráčů."


No comments: