Monday, December 18, 2017

Miniliga ORT č.III - Turnaj se zamotává - první hattrick/první disciplinárka.

TJ Orel Třešť vs. Vedle HC 2:6 (1:1,1:2,0:3)

Hned od prvního střídání se ukázala rychlostní převaha hráčů Vedle a orlové nevěděli, kde jim hlava stojí, jestli už na hřišti nebo ještě na vánočním večírku. První šance pochytal brankář Gamba a udržel nerozhodný výsledek. Když se zdálo, že se zelenobílí začali zvedat, udeřil Polanský a poslal zaslouženě hosty do vedení. Orel díky pěkné individuální akci Lukáše Noska vyrovnal do konce první třetiny.
 
Do druhé třetiny opět lépe vykročili hosté a díky gólu Filipa Nápravníka šli do vedení, které smazal hráč Jaromír Vávrů a mladý útok, jmenovitě srovnává Petr Mezera. Bohužel to pro orly bylo pouze na krátko a za dvě střídání přišel druhý gól z hole Filipa Nápravníka, který sice tísněn obránci, umístil přízemní střelu k pravé tyči. Do konce třetiny se stav neměnil.
 
Už ke konci druhé třetiny se začalo na hřišti jiskřit, jak běžel čas ve třetí třetině, tak diváci s nevolí sledovali více a více srážek, napětí narůstalo. Po tlaku ORT v první části poslední třetiny přišel rychlý kontr a Nápravník zkompletoval hattrick a s pěti góly se osamostatnil na pozici nejlepšího střelce ligy. Ke konci třetiny hráči Vedle HC ještě dvakrát navýšili skóre.
 
Poslední minuty utkání se neodehrály v duchu fairplay a emoce přerostly únosnou míru, frustrace orlů se nakonec logicky nasměrovala i proti rozhodčím, kterým se utkání tzv. vymklo z rukou.
 
Disciplinární komisí je postaven mimo hru pro příští utkání Lukáš Nosek z týmu Orel Třešť za nesportovní chování.
 
 
Hvězdná pěchota Třešť vs. Sharkando Třešť 0:3 (0:0,0:2,0:1)
 
Zápas o naději. Obě mužstva vstoupila do ligy porážkou a jen výhra jednoho z nich by jim dala reálnou naději na finále. Zápas pod taktovkou dvou zkušenějších rozhodčích se zpočátku vyvíjel celkem vyrovnaně a bez velkých emocí. Všechny šance pochytali výborní gólmani, a tak se diváci na tribunách v první půlce nedočkali gólu.
 
Prvně gólově udeřil ostrostřelec Přemysl Bohůnek a Sharkando se ujalo vedení. V druhé půli se přiostřilo a po faulu na unikajícího Přemka B. rozhodčí poprvé zkřížil ruce nad hlavou, zastavila se časomíra a diváci se dočkali prvního nájezdu v této sezóně. Ovšem, než došlo ke střele, tak rozhodčí exekutora přerušil píšťalkou při nedovoleném pohybu dozadu, bylo po šanci. A tak se prvního zakončení při trestném střílení diváci dočkali až od Hvězdné pěchoty. Bohužel pro Pěchotu útočník sice překonal gólmana, ale míček těsně zvednul nad břevno.
 
Ke konci druhé třetiny doklepl z blízkosti míček do branky Hynek Penhaker. V druhé polovině zápasu přišlo několik přesilovek. Paradoxně v přesilovkách šance ani na jedné straně nepřicházeli a většinou se mužstvo ve výhodě nemohlo usadit v útoku, natož ohrozit gólmana. Trefně poznamenal někdo z diváků: "Přesilovky hrají jak Dukla pod trenérem Vlkem."
 
Pět minut do konce za stavu 2:0 pro Sharkando přišla naděje Pěchoty v podobě přesilovky, kterou ovšem nevyužili a tak trestal Jan Fencík, který zvýšil na 3:0 po pěkné kombinační akci. Konec zápasu se už dohrál v poklidu a žraločí tornáda si připisují první body do tabulky.
 
(autor Josef Kolba, upravil TN)

PRŮBĚŽNÁ TABULKA LIGY
 
 

No comments: