Monday, December 04, 2017

Miniliga ORT č.II - Černý vstup Sharknada.

2.12. od 16:00 a od 17:00 se opět rozběhly utkání florbalové miniligy, které přilákaly i pár příznivců na tribuny, mezi nimi i režisér filmů s tématikou sportu a ORT Miloš Kameník s rodinou. V prvním klání diváctvo vidělo potenciál ligy, kvalita zřejmě dosáhla vrcholu, Junioři 30+ předváděli pohlednou hru především v prvních dvou třetinách. Druhým utkáním vstupoval finalista z minulého roku do ligy proti ORT.

Junioři 30+ vs Vedle Horní Cerekev 4:3 (2:1,1:1,1:1)
Skóre se na elektronické tabuli měnilo nejprve ve prospěch hostí z HC, 'otvírák' zápasu vstřelil Dvořák Dominik. Tým v holandských národních barvách se nenechal vyvést z míry a postupně začal navyšovat tlak, byl to Tomáš Přibyl (J30+), který po zemi k tyči zavelel k obratu, ten samý hráč se několikrát objeví před soupeřovou poodkrytou klecí v pozdějších minutách utkání, ale střelecké štěstí při něm stojí jen v prvním dějství.

Ke slovu přichází střelec Venkrbec, který si ovšem musí dát opakovaný 'záběr', nejdříve po přihrávce hráče Hávy trefuje brankáře do masky, napodruhé přes stejného přihrávače uklízí míček, kam patří. I u další situace je Zdenek Háva, v druhém dějství se mění ve střelce a po střele obránce Maryšky nasměruje míček do branky HC Vedle. 3:1 pro Juniory 30+. Březina Vojtěch vrací soupeře ale opět do zápasu ještě v druhé půli a koriguje na 3:2.

Šance jsou otevřené na obou stranách, pravděpodobně Venkrbec Pavel udělá ze ZH střelce zápasu, když po jeho přihrávce navyšuje právě Háva vedení 4:2 křižnou střelou, vše se pro tým J30+ komplikuje několik minut před koncem poslední třetiny, Dvořák Dominik vykřesal důležitou jiskru naděje a děrovaný míček končí za zády Petra Párala. 4:3 už ovšem zůstává až do vypršení poslední minuty. Výkon brankáře hostí z HC Vedle zdobí celé povedené utkání - jméno hrdiny zápasu: Kolbl Vojtěch.

Zdeněk Háva, střelec zápasu, hodnotí utkání krátce a kriticky: "Zahazovali jsme, co se dalo."

Sharknado Třešť vs Orel Třešť 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
V první třetině se na gól v ochozech marně čekalo, oba brankáři zároveň neměli tolik práce, týmy se oťukávali a osekávali. První gól přišel ze střely tahem z větší vzdálenosti, za orly vstřelil první gól Lukáš Nosek. "Ani jsem nevěděl, jak se to tam dostalo, před bránou stály zástupy", popisuje ztečovaný úder v detailech. 0:1.  Během druhé třetiny přichází ještě jedna změna skóre na ose Forst - Niederhafner, Forst se dostává před bránu a smetanu slízne pro orly dorážkou druhý jmenovaný. 0:2.

Chvíle dalších útoků zelenobílých je na řadě  v poslední třetině, krátkou kombinací přechází za půlku soupeře Svěrák, kde nahrává na osu hřiště, benjamínek týmu Petr Mezera si s nabídkou poradí a míček  najde cestu za brankáře Císaře. Na 4:0 zvyšuje Jan Makel', skóruje střelou po zemi k levé tyči po nahrávce Kamila Hamerníka. 

"Skvělá práce zadních řad včetně brankáře Havlíčka", dodává kapitán Hamerník k sobotnímu výkonu svého mužstva.

Průběžná tabulka ligy a střelci: ZDE.



No comments: