Sunday, October 12, 2014

VELKÁ CENA KONÍRNY 2014

Sobotního jednoho říjnového podvečera se o slovo opět po roce přihlásil turnaj, který netřeba nijak zvlášť představovat. VCK – neboli Velká Cena Konírny, akce která nás všechny provází již 14. rokem, a je potřeba říci, že nejenom provází, ale budí rovněž respekt u některých dokonce i strach.  Téměř žádná pravidla, častá a nepěkná zranění, stísněné prostory mezi žlaby, a k tomu místy až brutální nasazení, to jsou přívlastky Velké Ceny Konírny.

Již o prázdninách jsem dostával několik e-mailů s dotazem, zda se tato akce bude konat i letos a zda se mohou dotyční přihlásit. Konkrétně se jednalo o zájemce ze Zhoře, Palupína, Mutišova a Dolního Bolíkova.  Tito všichni se prý po dlouhém zvažování rozhodli, že dozráli a mohou proto na VCK nastoupit.  Týden před turnajem jsem však obdržel od většiny zástupců esemesku s tím, že viděli na youtube video z jednoho z ročníků a tímto se odhlašují. Orlové z Ratíškovic dokonce podmínili svoji účast tím, že nebude hrát Petr Kubala. Chci doložit těmito příklady, že tento turnaj je nejenom tradiční, specifický a věhlasný, ale budí rovněž respekt a pokoru každého, kdo se ho chce zúčastnit, dohrát nebo být dokonce vítězem.

Strach, obavy, a velký tlak nastoupit překonaly následující dvojice. Tomáš Niederhafner/Kamil Hamerník, Jan Roháček/Lukáš Nosek, Josef Kolba/Vlastimil Rod, Miloš Kameník/Petr Kubala. V samotných bitvách v základní skupině si nejlépe vedly dvojice Roháček/Nosek, Kolba/Rod a tím si zajistily účast ve finále. To se nakonec odehrálo v duchu hry kočky z myší. Roháček/Nosek rozsekali soupeře konečným stavem 13:3 a počtvrté za sebou přebrali od organizátorů ceny za 1. místo.


No comments: