Tuesday, October 28, 2014

Ukradená Klínarka 2014

Před necelým měsícem došlo k vloupání do budovy chovatelů, stalo se tak v den vypuknutí oslav restaurování ORT, na kalendáři je sobota 4.10., na hodinách 18:55, přicházím k budově. Svítí se v celém areálu, zatímco já odemykám hlavní bránu! (VIDEO UKRADENÉ KLÍNARKY▼▼)

Samotný viník - paradoxně - byl chycen při činu, je to žák základní školy, do areálu, jak se posléze zjistilo, se musel vrátit, když při prvním vloupání odnáší a rozbíjí zesilovač, naštěstí je při přenášení objemné věci viděn, při opětovné návštěvě areálu v ten samý den balancující někde na hraně hlouposti a netečnosti k cizímu vlastnictví vůbec je chycen prvním příchozím těsně před oslavou. S postojem profesionálního lháře nikoho nenapadne, že je to vlastně pachatel i předchozího vloupání: "Jmenuji se Roman Bílý a tady to uklízíme, protože mi tam ten zloděj, co odnesl věci před chvílí, hodil dovnitř klíče a vyhrožoval mi." V areálu se tehdy nachází 14letý chlapec společně s dalšími 3 dětmi, které jsou snad předškolního věku nebo navštěvují první stupeň ZŠ.Čeká se na Policii ČR. Ještě stále netušíme, s kým máme tu čest.

Po různých peripetiích získáme svědectví člověka, který viděl hlavního hrdinu příběhu, jak si nese zesilovač za bílého dne domů. Vše se rozhýbe díky ráznému kroku orlů Brabence a Hradeckého, ti znovu druhý den v neděli po oslavách, které přese všechno proběhnou, přiváží na služebnu našeho podezřelého, který se k činu přizná. Tvrzení, že mu zesilovač daly děti, které byly s ním, už jen dokresluje, že je to ryzí profesionál. Dětský delikvent podnikal loupeživé nájezdy na více místech naší nemalebné obce. Momentálně je na vlastní žádost umístěn ve výchovném ústavu, což podivnému víkendu dává rozporuplnou tečku.

Videovirtuální prohlídka mapující míru poškození areálu po vloupání i vyšetřování Policie ČR.




No comments: