Sunday, June 29, 2014

CaplanCa Cup 2014

V pátek 27.6. vyvrcholil již 14. ročník tradiční akce CaplnaCa Cup 2014. Turnaj se svým ohlasem dostal již do širokého povědomí i přespolní veřejnosti, přesto pro ty, kterým během těch dlouhých 14-ti let unikl podotýkám, že se jedná o turnaj v táhlovém hokeji „Stiga“ (švédské výroby), na kterém se hraje rovněž oficiální mistrovství světa v této hře.
Akce se kromě tradičních hráčů zúčastnili i tři debutanti. Martin a Maxim Roháčkovi společně s Jakubem Gambou okusili atmosféru vypjatých bojů poprvé.
Hrací systém byl oproti minulým ročníkům organizátory lehce pozměněn. V základní skupině hrál každý s každým, s tím, že 4 nejlepší hráči postupovali do bojů v playoff. Po základní skupině byl na prvním místě hráč Jan Roháček, který neokusil hořkost porážky. Body tratil pouze v boji s Josefem Kolbou, který svojí defensivní až amorální taktikou slavil úspěch, kdy zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0. Na druhém místě se umístil Miloš Kameník, který prohrál ve vzájemném souboji s Janem Roháčkem a postrachem favoritů Josefem Kolbou, který bral po bojích v základní skupině 3. místo. Do bojů v playoff postoupil jako poslední Tomáš Niederhafner, který se musel spokojit se čtvrtým místem.
Semifinálové dvojice byly následující. Jan Roháček vs. Tomáš Niederhafner, Miloš Kameník vs. Josef Kolba. Jan Roháček nepřipustil překvapení a výsledkem 5:0 si řekl hodně nahlas o účast ve finále turnaje. Rovněž Miloš Kameník výsledkem 4:1 poslal Josefa Kolbu do propadliště poražených. Finále turnaje opět ovládl Jan Roháček, kdy svého odvěkého rivala Miloše Kameníka porazil poměrem 4:1.
Vítěz celého turnaje Jan Roháček se těsně po vyhlášení výsledků svěřil redakci: „Letos jsem vstupoval do turnaje s tím, že již už opravdu nechci vyhrát. Je to už okoukané až trapné, každý rok vyhrát 1. místo. Pro příští ročník zvažuji, že budu pouze organizátor, aby si mohl první místo odnést také někdo jiný“. Zda tento elitní hráč a několikanásobný vítěz svůj postoj nepřehodnotí ukáže už následující ročník.
Kaňkou na celém podniku bylo chování a nekázeň nejmladšího účastníka turnaje Maxima Roháčka. Ten při závěrečném focení neudržel emoce na uzdě, a počastoval nevybíravě všechny účastníky turnaje zdviženým prstem. „Toto chování je na takovéto akci nepřípustné a nebudeme ho v žádném případě tolerovat. Před příštím turnajem bude muset Maxim Roháček absolvovat týden převýchovy, čehož se ujmu já sám“, uklidnil všechny přítomné organizátor Jan Roháček.


 


1 comment:

Jako Lev Sámo VRP said...

Je to chválihodné rozhodnutí,
udělat radost z vítězství ostatním :-)