Monday, January 27, 2014

NEJHORŠÍ SEZÓNA ORT?!

ort - mrákotín b  4:9
ort - sportovka 3:5

Třešťský orel prodělává podle všeho jednu ze svých nejhorších sezón, poslední dvě utkání se opět smolně neproměnily v body. "Nedostali jsme desítku, jak prorokoval Přemysl Bohůnek, ale je to již několikátá prohra v řadě...", zklamaně komentuje současný stav v týmu zeleno bílých sekretář klubu Niederhafner.

Během odehraných posledních několika sezón čelí orel samozřejmě týmům, které se rekrutují především z fotbalistů praktikujících tento sport několikrát týdně. Ryze amatérské týmy, kterým ORT dokázalo vládnout na vrcholu spodku tabulky, zmizely. Klasické sedmé místo se tedy pomalu stává minulostí.

Jednou z cest je radikální obměna kádru. Signifikantní příkladem takovéto cesty je 1.FC Euroclub pod managerem Pěničkou, jenž do týmu přivedl mladou fotbalovou špičku Třeště a tým rázem bojoval o postup do vyšší ligy. Zatímco jeho bývalí hráči, kteří týmu vybudovali jméno od infantilních SEXY BONBÓNKŮ k honosnějšímu názvu a dresy s UNICEF na hrudi, už pomalu neměli v týmu místo a mezi futsalovými ekvilibristy ztráceli motivaci. "Nastal moment, kdy jsme vlastně přenechali jméno a koncept", vyjádřil se k této proměně Pavel Forst. 

Orel a jeho vedení se snažilo nalézt možnou alternativu a po prvotních šlápnutích vedle - angažování Františka Svobody - se rozhodlo zůstat věrné tomu, co jej odlišovalo, a na čem tým donedávna stavěl - bojovnost, houževnatost, oddanost, víra! Pro propojení těchto pilířů bylo nutno hledat jinde než u spasitelů rekrutujících se z velkých fotbalových trávníků.Orel se naopak snažil vymezit proti českému/třešťskému fotbalu vůbec (filmování).  Vsadilo se na spřízněnou mládež: Rod, Kokejl, Trendl (ex-ORT), nyní i obrana Vejmělek (doporučen Kokejlem). Oslovili se/tým oslovili osoby blízké myšlence: Svěrák, Forst, Rejcha. Politika v minulých letech fungovala.

V této sezóně ovšem ORT zásadně propadá, základní jádro dřívějších ´světlonošů´ chybí (zranění, odstěhování), myšlenka neznamená to, co dříve, radost se mění v povinnost. Další příčina ovšem podle všeho leží v lize samotné, většina týmů už není z Třeště, přijíždí týmy z Polné, Hodic, Telče, Jihlavy, konkurence se maximalizovala a kvalita futsalu stoupla.

Nezbývá než si počkat na poslední zápasy ve skupině, které budou ovšem mimořádně těžké - produktivní Rejcha a Vít budou chybět, jestliže ORT skončí poslední, je čas na změnu. 

No comments: