Saturday, April 21, 2012

Odtajněné jednání v restauraci Svět

Další směřování futsalového klubu bylo hlavním bodem jednání utajované schůzky hlavních představitelů zeleno bílé reprezentace. Před devátou večerní 30.března přichází Radomír Budař k němuž následně přisedá Tomáš Niederhafner, společně pak stůl doplní současné hlavní pilíře týmu Jan Svěrák a Ondřej Vít (c).

Oficiální tisková zpráva nám neprozradí vše, zásadním bodem určitě musí být, jak předejít existenčním problémům, jenž mohou nastat po odlivu generace, na které celý tým započal své působení. Už minulý rok se podnikly kroky, tvrdí Niederhafner: "Vrátil se Filip Nešpor, také jsme přizvali do týmu zástupce mládeže, jeden z mladých se neprosadil, ale myslím, že Karel Kokejl a Vlasta Rod si své místo našli." Oba skončili sezónu bodově stejně: 2 góly a 5 asistencí. 

Podle dalších zdrojů se po veskrze pozitivním hodnocení sezóny snesla kritika na hlavu managementu: chybějící futsalové soboty, nedisciplinovanost některých hráčů, možný nedostatek hráčů v další sezóně. "Znovu jsme oslovili ex-hráče, kde byl potenciál návratu", říká exkapitán TN, "bohužel se nám dostalo negativní odpovědi". Zpět do sestavy snad vpluje Kníže, když jeho budoucí příbuzný Petr Šplinar se přesouvá na lavičku náhradníků kvůli přetrvávajícímu zranění kotníku. 

Samotná tisková zpráva končí: "Vedení se rozhodlo prozatím pozastavit reprezentaci mladému Trendlovi, který se snad vyhraje na chystaných sobotních futsálcích. // VDN ORT apeluje na bojovníka a nestora Lukáše Kubalu, aby se zkusil chovat týmověji. // VDN ORT oslovilo některé hráče SB EU s možností reprezentace, jedná se o hráče, kteří nenastupují již v řadách SB EU (Forst, Kameník, Somr) // VDN ORT nabídlo reprezentaci dalšímu z rodiny Vítů a bývalému hráči HCD Jihlava Přemyslu Dubnovi. // Na sobotní futsalové hodiny se VDN ORT pokusí přitáhnout mládež. // VDN ORT chválí Ondřeje Víta za vzornou reprezentaci přes čtvrt republiky a doufá, že někdy své emoce udrží na uzdě ve prospěch týmu."

Společnost kolem klubu je hodně skeptická ohledně možnosti zachovat klub i pro budoucí generace, tak aby přežil své zakladatele, uvidíme, jestli se tento v tuto chvíli dosti utopistický cíl podaří. "Klub je tu s námi už osm let, teď jsou hubenější roky, je čas to zkusit zlomit", zakončuje Niederhafner.

No comments: