Monday, April 02, 2012

Hodnocení sezony

Jak již bylo zmíněno v předchozím článku, obsadili orli celkové sedmé místo v okresní futsalové soutěži, což je druhé nejlepší umístění v historii klubu. V následujících pár řádcích kapitán týmu zelenobílých shrnuje uplynulou sezonu nejen z pohledu týmu ORT.

Vítězem soutěže se stali FLYERS, kteří potvrdili svou suverenitu a postupují do vyšší soutěže. Na druhém místě se umístil EUROCLUB, se kterým orli sehráli skvělou partii, byť odcházeli těsně poraženi (4:5). Třetí místo pak patří Bersekrům, kteří však v rozhodujících chvílích na body nedosáhli, nicméně je to tým s velmi šikovnými fotbalisty, což prokázal v řadě zápasů. Na čtvrtém místě skončili Rebels ze Stonařova – tým, který v loňské sezoně okupoval spodní patra tabulky. Letos však zaznamenali značné zlepšení, což pocítili i orli, když vzájemný zápas skončil celkem jednoznačně (0:6). Na pátem místě se umístil tým Litva Jihlava, který sestoupil z okresního přeboru, v jehož středu dominoval bývalý ligový futbalista Jiří Malínek. O příčku níže se umístili hráči telečského Holybroker, se kterým orli bojovali o boj do skupiny o 4. – 6. místo. Vzájemný zápas plný emocí orli nezvládli a odešli poraženi v poměru 3:5. Hráči Holy však na závěrečné zápasy nedorazili a tak jejich umístění je možná poněkud zkreslené.

A na sedmé příčce – ORT. Pár slov k výsledkům- Nejvyšší výhru orli zaznamenali s týmem FC Narcis, a to v poměru 15:2. Pravdou je, že tento tým dostával na „prdel“ od každého, avšak dokázal např. porazit i Kavčí Hory Polná. Nakonec byl však ze soutěže vyloučen, neboť nebylo zaplaceno startovné… Nejtěžší debakl pak orli schytali do FLYERS 1:8 a Bersekrů 4:11. Naopak potěšily výhry nad týmy FK Nemohoucí (dříve Maqina Trilladora), MH Dáša, KKO (2x) a remízy s Pohodou, KHP. Výhra nad Narcisy byla povinností. Další pozitivní zjištění je, že se orli na všechna utkání sešli a že se vyhnuli vyloženě trapným a ostudným debaklů. Další pozitivní zjištění byla mnohdy velká bojovnost a obětavost ze strany některých hráčů a výkon golmana Šebiho, který podával po celou sezonu vyrovnané a spolehlivé výkony. Za negativa lze pak označit nezájem některých hráčů či fanoušků o zelenobílé barvy, výrazně podprůměrné výkony některých hráčů a v určitých momentech i laxnost, která do týmu ORT nemůže nikdy patřit.

Jako kapitán bych rád vyzdvihnul Radoše a Borose, kteří odehráli skvělá utkání a v rozhodujících chvílí se popasovali jak se slabší obrannou hrou útoku, tak i s řešením mnohých finálních situací.

Po páteční schůzce managementu ORT vyplynulo, že se orli přihlásí i do dalšího ročníku okresní soutěže. Jisté je, že se nevrátí Hynek Novotný, který nechce riskovat další vážné zranění a svou účast rovněž vyvrátil Piny. Petr Šplinar bude pouze na záskok, neboť jeho achilovka si více tyká s florem nikoli fusem. Naopak orli vyhlížejí návrat duše týmu, managera a exkapitána Tomáše Niederhafnera, který by se měl v brzké době podrobit operaci kolene u renomovaného odborníka.

Dále jsou rozjednány posily - o vývoji těchto jednání budeme dále informovat.

Hráči, fanoušci a funkcionáři mohou hodnotit sezonu - via facebook či mailem na adresu ondraone@centrum.cz, či niieeder@seznam.cz. Jejich hodnocení pak bude přeneseno na tento blog.

No comments: