Saturday, October 08, 2011

Velká Cena Konírny 2011

V pátek 7. října se uskutečnil tradiční turnaj Velká Cena Konírny, turnaj, který je proslulý v širokém okolí především hrou bez pravidel a hrou s vysokým až urputným nasazením. Vizitka tohoto turnaje je podpořena více jak desetiletou tradicí. Letos se v útrobách farní konírny představil již 11. ročník.
Už před vypuknutím celé akce se dostávaly k organizátorům turnaje kuloárové zprávy o absenci dlouholetých účastníků VCK, kteří nemohli zasáhnout do bojů, a to z různých důvodů, o kterých se zde již psalo. Jedná se pouze roční výpadek orelských titánů, nebo se skutečně stáváme svědky generační obměny? Tuto otázku nám ale zodpoví až další ročníky. Ale ted již k tomu jedenáctému.

Cestu do bojů si našlo 5 dvojic, které si krátce představíme:

„ŘEPY“ (Jan Roháček, Lukáš Nosek) – sehraná dvojice, tradiční účastníci
„SMAJLÍCI“ (Vojtěch Havlíček, Václav Havlík) – debutanti turnaje
„VEMENA“ (Josef Kolba, Kamil Hamerník) – střední generace, kvalitní ale nevyrovnaná dvojice
„BIŘMOVANCI“ (Vlasta Rod, Filip Vejmělek) – nastupující generace, ovšem žádní začátečníci
„PENETRÁTOŘI“ (Miloš Kameník, Martin Nosek) – slepená dvojice na poslední chvíli



Hrálo se systémem každý s každým. Hned první utkání se postaralo o rekordní skóre 14:1, kdy dvojice „ŘEPY“, popravila „SMAJLÍKY“, kterým ale určitě do smíchu nebylo. „Myslím, že to chtělo od Roháčka s Noskem více taktu a soucitu, místo toho jsme se dočkali jen trapného představení honičů ega", poznamenal brzo šestiletý divák Maxim Roháček.

Základní skupinu ovládla dvojice „ŘEPY“, která neokusila hořkost porážky. Druzí se umístili „VEMENA“. Prohráli pouze jednou, a to s budoucími vítězi. „PENETRÁTOŘI“ se museli spokojit s třetím místem. Připsali se jen povinné vítězství nad mladšími soupeři, z ostrých utkáních vyšel tento pár naprázdno. Na čtvrtém stupni skončila dvojice „BIŘMOVANCI“. „Tato dvojice mě hodně zklamala, hráli, jako by byli duchem ještě na faře“, zhodnotil jeden z organizátorů, který si nepřál být jmenován. Daň v podobě posledního pátého místa musela zaplatit dvojka „SMAJLÍCI“ „Až na zápas s námi odehráli kluci myslím důstojný zápasy“, vysekl pochvalu Jan Roháček.


Finále si tak zahráli „ŘEPY“ s „VEMENAMA“. Ti lépe vstoupili do zápasu, a před první půli vedli nad „ŘEPEMA“ 2:0. Zkušená dvojice ale zápas otočila a zaslouženě vyhrála 6:4. „Tak určitě, nebylo to příjemný, vlítli na nás a než jsme se vzpamatovali, prohrávali jsme o dva góly. Měli jsme ale i pro tuto variantu připravenou taktiku, která vyšla skvěle“ rozplíval se po finále Lukáš Nosek.

1 comment:

Anonymous said...

Gratulace vítězům! Doufáme, že se vrátíme do bojů v příštím roce. Haufner