Wednesday, July 06, 2011

Dukla Stiga Cup 2011 s orelskou účastí

Dne 2. 7. 2011 se zúčastnili dva zástupci třešťského Orla prvního ročníku turnaje ve Stiga hokeji – Dukla Stiga Cup 2011. Turnaj proběhl pod hlavičkou české asociace Stiga hokeje. Hlavním organizátorem byla HC Dukla Jihlava.

Samotný turnaj se odehrál na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, a to v prostorech, kde se během hokejové sezóny odehrávají boje na ledové ploše.

Přihlásilo se kolem 50 účastníků, mezi nimiž nechyběly ani zástupci z první české desítky. Byli zde zástupci z Chebu, Liberce, Prahy. K vidění bylo vidět i umění našich východních sousedů ze Slovenska, reprezentované konkrétně Karolem Hudecem z Košic.

Nejdříve se hrála základní část, a podle umístění byli hráči rozděleni do tří výkonnostních skupin A,B,C.

Miloš Kameník urval z 11 zápasů základní části 3 výhry a byl tak zařazen do skupiny B. Jan Roháček dosáhl pouze jedné výhry a třikrát se rozešel se soupeřem smírně. Jeho cesty tak vedly až do skupiny C. Tam ovšem z 15 zápasů prohrál pouze dvě klání a umístil se na pěkném 3.místě. Miloš Kameník měl pozici těžší, bojoval v silnější skupině a tím pádem si odnesl pouze jednu výhru a dosáhl tak předposledního místa ve skupině B.

„Hra s profesionály, mi často přišla jako hra kočky s myší. Soustředil jsem se defacto pouze na obranu. Ale všechno zlé je pro něco dobré. Alespoň teď víme, jak se asi cítí naši kamarádi, kteří s námi Stigu hrají", zakončil jízlivě Miloš Kameník.

http://www.youtube.com/watch?v=1_82tXoacL0
http://www.trefik.cz/stiga/turnaje2011/jihlava/index.htm


1 comment:

Anonymous said...

http://hcdukla.cz/clanek.asp?id=Prvnimu-rocniku-Dukla-Stiga-Cupu-kraloval-Zdenek-Matousek-4936

ten libor kameník zmíněnej na konci jsem já:)
kami