Sunday, June 10, 2007

Salavice X Orel Trest 4:3

Nekompletní kádr Orlů dokázal držet krok, obraz hry ke konci druhé půle se ovšem totálně roztříštil. Agilní Pěnička (Salavice) potopil naděje na možnou remízu po srovnání Radima Kubálka(Orel).

Přátelské utkání odehrané za úmorného vedra připomínalo teplotou brazilské fotbalové stánky. Ovšem vše zůstalo pouze v rovině metafor. V praxi se chybovalo jak v útoku tak i v obraně. Hlavní kádr ovšem tvořil pouhou polovinu mužstva. Hned zprvu nezužitkoval šance Emil Riess a po špatném zpracování Petra Kubali se Salavice ujmuli vedení. Srovnával ještě v první půli tentýž hráč - překvapivě se dostal k balónu ve vápně a svojim bodlem obelhal brankáře Salavic.

Druhá půle přinesla hezké kombinace ze strany Salavic a bezzubé útoky ze strany Orlů. Nakonec překvapivě odraženou střelou srovnával Radim Kubálek na 2:2. Tentýž hráč opět dotáhnul cifry skóre na stejné ke konci druhé půle. Pak ovšem přišla chvíle fotbalově efektivního Pěničky a Orli opět prohráli o jeden gól. Tomáš Niederhafner sám přiznává: "Mladý Pěnička nám nadělal starosti. Taky jsem nerozuměl tomu co udělal kapitán Orlů."

Niederhafner zřejmě naráží na čekání na odpískání šlapáku před naším vápnem (rozhodčí chyběl). Situace ze začátku druhé půle byla opravdu prapodivná. Kapitán zřejmě čekal, že se dotyčný sám k faulovému chování přizná. Nestalo se tak a padla branka. Přístup hráčů k reprezentaci se nelíbil Evženu Stýblovi (současný mana žer klubu - pozn. redakce), ovšem pro naši redakci nejmenoval nikoho osobně.
Plusy: J.A.B. Roháček a jeho obranná práce, Petr Kubala - první gól do tabulek.

No comments: