Thursday, February 08, 2024

ORT LIGA 27/1/24 - 4.KOLO ÚŘADOVAL NÁPRAVNÍK A KALAS

Poslední lednový víkend bylo na pořadu dne předposlední kolo Florbalové ligy Orel jednota Třešť. Lopaty nastoupili proti Vedle. Vedle už neprostupuje turnajem hladce jak minulé roky a poztrácelo nejvíce bodů ze všech základních částích předchozích ročníků, ale s Lopatami si poradilo hladce, nejvíce bodoval Nápravník Filip. Orli potkali žraloky, chvílemi to vypadalo na drama, ale Kalas Oldřich a Jaromír Vávrů se postarali o jednoznačný výsledek na konci. Favorité se vyprofilovali, otázka je, kdo je doplní na čtvrtém místě a kdo půjde z nejlepší pozice po základní skupině.

LOPATY vs. VEDLE  5:11  (2:6,3:2,0:3)

Utkání působilo od začátku opatrným až utahaným dojmem, hned zkraje padlo po gólu na každé straně a to relativně po sobě, cestu na světelnou tabuli si nejdříve našlo Vedle, přihrává Vojtěch Březina a míček dostane za záda brankaře Ondřej Přibyl, přihrávkou za Lopaty kontruje Stejskal a nabídku využije Petr Došek. Po 6.minutě se góly množily geometrickou řadou. V první třetině jich padlo neuvěřitelných 8 v poměru 2:6, přičemž dva góly si za Vedle připisuje Jakub Větrovský a Jan Kuřina a střelce ještě doplní Filip Nápravník u třetího gólu, jediný gól Lopat zapadne za brankaře Vedle za stavu 1:4 po Kuřinově prvním gólu, kdy se sám Stejskal dokáže postavit narůstajícímu skóre, dostává tzv. namazáno, rychle se zorientuje a dává bekhendem na 2:4, trend ale nepřeruší a bláznivá třetina končí, na světlech je 2:6, když poslední gól Vedle přichází z větší vzdálenosti padáčkem, což kopíruje jednu z předchozích gólových situací, brankář evidentně nemá svůj den.

V druhém dějství navyšuje Vedle v přesilovce, jde opět o tzv. padáček od modré, konkrétně na 2:7 a hráč Martin Beran. Lodivod týmu Lopat uklidňuje situaci na střídačce, následně je opět vidět Stejskal, když zpracovává dlouhý pas, bez gólové odezvy, naději vykřeše z otočky Vašek Tomáš a stahuje na 3:7. Situaci ale opět vrací zpět v poměru skóre Větrovský, ten se zorientuje v chumlu hráčů před brankou, 3:8, příhra se připíše Filipu Nápravníkovi. Vašek se ale opět před bránou nemýlí a vrací misku vah zpět, 4:8. Stejskal zabojuje a bez asistence dokáže proměnit a Lopaty se dotáhnou nejblíže za zápas na 5:8. Třetina končí.

Ve 3.třetině dostane utkání spád, vidíme útok Vojtěcha Fencíka, Nápravník před brankařem míjí dorážku, pak ale napravuje situaci, z otočky nahrává před bránu a Petr Březina trefuje přesně, navyšuje na 5:9. Trojice Větrovský Jakub, Nápravník Filip a Přibyl Ondřej se postarají o zbytek gólů a další vyšší výsledek se pro tento ročník vepíše do tabulek na vrub Lopat, které zažívají nebývalý propad v poměru gólů. 5:11 tentokráte. Konec zápasu. 


OREL JEDNOTA TŘEŠŤ vs. SHARKNADO

Dlouho očekáváné měření sil mužstev, kde ještě pořád najdeme hráče z Třeště, je tady, první zkouška z boku nad, Jaromír Vávrů Sharks. V brance orlů hrdina dávného finále Vojtěch Havlíček likviduje první šance. Karel Kokejl z ORT nechává navštívenku na druhé straně. Orlové se urputně brání tlaku městských rivalů, skvělý Bambula (ORT) se dokáže vymanit a prověřuje připravenost druhé strany, připojuje se i Marek Novák, který to za první třetinu zkusí hned několikrát. Skvělou novou akvizici žraloků potvrzuje Vojtěch Daněk, střelu si rozměří, vyčeká a trefuje přesně z mezikruží, žraloci se dostávají do vedení. 0:1. Poslední šancí ze strany žraloků v prvním aktu je sólo Oldřicha Kalase bez jásotu lavičky, napraví to v tomto utkání hned pětkrát, už první gól nese jeho podpis v přihrávce.

V druhé třetině se síly vyrovnávají, nastává menší rozmíška a slovní výměna mezi Svobodou a Forstem, vše se ale urovná omluvou a pokračuje se dál, následně je orel opět pod tlakem, Kalas úřaduje na pozici 'přihrávače' podruhé, tentokráte vybídne Davida Práška, 0:2. Atlet Bambula uletí po křídle a vlije letkám ORT novou krev do žil, skvělá práce 1:2. Je tu ovšem opět pro orly 'prokletý' Kalas, který se tentokráte pasuje do druhé role, přihrává Michal Tausch. 1:3. A Kalas ve stejné roli znovu a znovu výborně, s Jaromírem Vávrů navyšují na 1:4. Končí 2.třetina a Oldřich Kalas byl přítomen každému z gólů, parádní výkon. 

Destrukci orelského týmu, jak se zdá, dokončí Jaromír Vávrů a to osobně svým gólem na 5:1 v poslední části. Teď si svoji porci začínají konečně ukrajovat orlové, vše nastartuje Vyhlídal, 2:5, vylepšuje Němeček, 3:5. Nakonec padá i kontaktní gól z dílny Forst-Bambula. 4:5. Rozehrou standardní situace se ale žraloci opět odpoutají - Jaromír Vávrů na holi. 4:6, přidává se opět Kalas, asistuje Svoboda, 4:7, vše ukončí ze strany Sharknada Prášek, 4:8. Mladí z ORT pak už jen kosmeticky upravují prohru, po příhře Marka Nováka se trefuje Vojtěch Hynk. 5:8. 






No comments: