Wednesday, January 10, 2024

ORT LIGA 9/12/23 - VÁNOČNÍ SPECIÁL NESPORTOVNÍHO CHOVÁNÍ

Dva týdny před začátkem svátků se odehrálo II. kolo ligy. Mistr minulých ročníků si poradil s orly,  za Vedle výrazněji bodoval Nápravník Filip, za ORT si připisuje dvě asistence při svém debutu Novák Marek. V druhém utkání se střetli zlepšující se Lopaty a kompaktní Telč, bodově opět zářil Kubát.  Rozhodčí i organizátoři museli utkání od určitého momentu neustále korigovat. Vedení ligy udělilo trest hráčům za nesportovní chování před dalším utkáním, soupis trestů a vyjádření stanoviska vedení najdete na konci článku.


OREL JEDNOTA TŘEŠŤ vs VEDLE (1:1, 1:2, 0:3) 2:6

Na vůbec první gól klání přihrává debutant v zelenobílém Marek Novák, Jakub Trendl svým lobem-zpomalením dokázal zmást Vojtěch Kolbla v brance Vedle, 1:0. Na druhé straně vyrovnává Ondřej Přibyl a první bod si za asistenci připisuje Filip Nápravník,  který rozjede svůj bodový stroj na plné obrátky, později přibudou další 3 body za gól a asistence, prozatím končí třetina 1:1. 

Jakub Větrovský oprášil své dovednosti a v tandemu s Petrem Březinou dokázali vystřelit vedení týmu Vedle na začátku druhého dějství, 1:2. Následně přichází v této třetině další gól z dílny Vedle, opět od stejného střelce a stejného nahrávače, za pár okamžiků se naposledy gólově prosadí orlové, korigují narůstající rozdíl, aktivní Karel Kokejl, který hecuje mužstvo, překvapí po přihrávce Vojtěcha Nováka dalšího Vojtěcha tentokráte Kölbla a dostane se štěstím míček z překvapivé pozice za brankařova záda. Za stavu 2:3 končí druhá třetina. 

Třetí dějství už je kompletně v režii vítězů z minulých ročníků. Martin Havelka posílá přihrávku na Filipa Nápravníka, ten si připisuje gól, 2:4. Následně kompletuje hattrick Větrovský Jakub, poslední změnu skóre přináší sám Martin Havelka, přihrávajícím spoluhráčem není nikdo jiný než Filip Nápravník, otočení  rolí dvojice a další proměněná šance. Jde o  přesvědčivý výkon, zejména pak v poslední třetině dokázal tým Vedle jasně přehrát Orel jednotu Třešť, která nastoupila tentokráte s novými akvizicemi. "Nové posily zahrály dobře!" komentoval výkon Jiřího Melichara a bratrů Nováků Pavel Forst ze zelenobílého týmu. 


LOPATY vs STARÁ GARDA TELČ (0:2, 3:2, 3:4) 6:8

První chytrou střelu vidíme od Kubáta, Lopaty se dostávají pod tlak. Šimon Pavlíček přihrává jmenovanému, ten z míří z úhlu, nakonec padá vlastní gól odražený do sítě Lopat. Lopaty vzápětí popadnou dech a vyrovnávají tempo, Fencík se dostává do slibné pozice, ale míček nakonec nemůže zpracovat. Následně vidíme skvělý útok Fencík-Maryška, z backhandu střílí pak znovu Maryška, o dorážku stejným stylem se pokouší přes ruku i další hráč Lopat Palán, netrefuje, následuje šance Telče, hráči SG ale také střílí ze slibné pozice mimo. Stav tedy zůstává 0:1 pro Telč. Další asistenci si před sirénou, která ukončí první třetinu, připisuje skvělým načasováním opět Pavlíček, snadnou práci má Radek Kameník. Telč odskakuje na 2:0.

Z úvodních minut druhé patnáctiminutovky vykřešou naději Lopaty a dávají kontaktní gól, Došek nahazuje jednoduše na branku Telče, strážce brány má zakrytý výhled a nedokáže reagovat včas, 1:2. Telč nabírá obrátky a útok za útokem se žene na bránu Lopat, přichází individuální chyba obránce, Telč zvyšuje vedení na ose Zachoval-Hajdík, 1:3. Další se ujímá slova sehraná dvojice Telče, Jan Bártů aplikuje svoji fintu a servíruje pro zakončovatele Kubáta, Telč navyšuje vedení na nebezpečných 1:4. Následně se vylučuje za nesportovní chování, emoce jsou na pochodu a je komplikace vše udržet ve sportovním duchu. Nesportovní chování se tu objevuje na obou stranách, k situaci se vedení ligy vrací ve vyjádření a uděluje tresty. Oba týmy v plném počtu, Lopaty se vracejí do hry, Stejskal boduje, tak jej známe z minulého ročníku, 2:4, přihrává Jiří Fencík, následně se prosadí z větší dálky další z Lopat, Tomáš Palán skóruje a Lopaty dotahují. Na světelné tabuli svítí 3:4, končí se velmi vypjatá třetina. 

Kubát ve třetí třetině opět plní svoji roli nemilosrdného zakončovatele a zapisuje si do tabulek hattrick, tento gól ve spolupráci s Vítem Kamarytem, 3:5, i když má akce známky překombinovanosti, míček zapadne, Stejskal z Lopat je ale proti navyšování vedení, přihrává a Šaněk Kamil ukryje svůj gól do otočky, trefuje. 4:5. Telč opět pokračuje v gólovém trendu, navyšují dvojice Kameník-Pavlíček, který zakončuje na 4:6, následně pak před další kombinací sám Vít Kamaryt a symbolicky poslední gól vypadne ze zaběhaného tandemu jen v opačném gardu: Kubát u přihrávky, Bártů Jan navyšuje na 8:5. Výsledek upravuje Vojtěch Fencík krásně umístěnou střelou do branky Telče, nešťastné utkání končí 6:8 pro SG Telč.  

VYJÁDŘENÍ VEDENÍ LIGY: Udělujeme tresty zamezující provinilcům hrát v dalším utkání, pokud by došlo k dalšímu excesu, vyloučíme hráče z amatérské ligy zcela. Na pískání se podílí všechny týmy, mějte to na paměti a chovejme se jinak, tohle má být radost z pohybu na amatérské úrovni.


POTRESTANÍ HRÁČI ZA NESPORTOVNÍ CHOVÁNÍ: Vladimír Antoň (SG Telč), Choutka Petr (SG Telč), Michal Stejskal (Lopaty), Maryška Tomáš (Lopaty). Jmenovaní nemohou nastoupit v následujícím zápase ligy 13.1. 2024. Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat.




No comments: