Tuesday, December 04, 2018

Florbalová liga ORT č.III - Háva, Chromý a Vávrů strůjci překvapivých výsledků.

První víkend v posledním měsíci roku 2018 se rozjíždí nejen Mistrovství světa ve florbale v Praze ale i  Florbalová liga ORT, tentokráte její třetí dějství. Repete finále mezi ORT a Juniory překvapilo jasnou převahou oranžových. Sharknado se poprvé v tomto ročníku zakouslo do výhry, k pěti gólům proti Pěchotě pomohli Jaroslav Vávrů, Lukáš a Leoš Chromý.

ORT vs Junioři 30+    2:6   (0:2,1:3,1:1)
Jakkoli rozvážně začalo utkání, úvodní gól přišel jako blesk z čistého nebe, rychlou kombinací na krátko se ocitl proti bráně Háva a ten se už po čtvrté v tomto ročníku ligy nemýlil, přesnou ranou do šibenice nedává mladému Gambovi šanci. Snahy orlů vytvořit si šance a dorovnat výsledek zdají se být marné, když staronová akvizice z Jihlavy Jakub Lély střílí a navyšuje na 0:2. 

Druhá třetina je pro pořádající tým doslova tristní, během 15 minut utrží další 3 branky a opět se prosazuje Zdeněk Háva, po něm rychlý Michelfeit a navyšuje i Jaroslav Maryška, který dává zapomenout na klasický gól z otočky kapitána orlů Jaromíra Vávrů, který vykřesal jiskru naděje v úvodu třetiny. 

Tlak orlů v pár minutách třetí třetiny je bezzubý smíchaný s trochou smůly, žádný zvrat se neudál, skóre se ale navyšovalo o dva góly na obou stranách. Lély si připisuje druhý gól a zakulacuje číslici na 6 inkasovaných, po kolmici přes půl hřiště Hamerník - Forst se posledním gólem pozadu upravuje stav na konečných 2:6.

Sharknado vs Hvězdná pěchota  5:2   (2:0,2:2,1:0) 
Začalo se zostra, Palán ukazuje soupeři, že se nebojí, na gól se čeká 5 minut, kdy spolu týmy relativně drží krok. První se škubne Sharknado a náskok si udrží až do konce. Z kombinace otevírá Leoš Chromý, kdy v čase 11:45 pověsí míček do šibenice, Jaroslav Vávrů se nejlépe zorientuje při závaru u brány HP a zadovkou pošle děrák za brankovou čáru. 2:0. 

Druhá třetina patří z větší části vojákům z Pěchoty, kteří zaveleli do zbraně a začínají trápit žraloky rychlými přechody přes střední pásmo a následně i před bránu, Rejcha Filip má plné ruce práce, góly ovšem padají na druhé straně made in Chromý family, nejdříve se prosazuje opět Leoš a pak Lukáš. HP neskládá zbraně a Jan Macháč výborně odhadne rozehru nejstaršího muže na hřišti v týmu žraloků a krásně zakončí - ukázkový gól a jeho šikovné ruce, přidává se gólově i Michal Svěrák a rázem Sharknado znervózní. 

Poslední dějství se rozjede v podobě obléhání brány černooděnců SKN, kdy zejména ze zadních řad pálí Palán z HP, žádná ze střel se ovšem nechytne, naopak Jaroslav Vávrů uzavírá konečný stav dalším svým zářezem do tabulky střelců - 5:2.

PRŮBĚŽNÁ TABULKA LIGY + STŘELCI


No comments: