Monday, November 05, 2018

Florbalová liga ORT č.I - Hvězdná pěchota kousek od vítězství.

První utkání Florbalové ligy ORT zahajuje rozhodčí Jiří Zlatuška v 16:05 3.11. 2018. Začalo se zostra, mladíci z Hvězdné pěchoty dokázali proděravět obranu orlů celkem pětkrát, i tak prohráli. Nejdramatičtější byla první část, kde padly tři góly na obou stranách. Jiří Svoboda dokázal v poslední části urvat vítězství pro obhájce titulu. 

Hvězdná pěchota vs ORT 5:6 (3:3,1:1,1:2)
Oběma týmům chyběli někteří zásadní hráči, mladší Hvězdná pěchota zrychluje hru, orelská obrana má problémy. Jsou to přesto orli, kteří se trefují jako první, přihrávkou nabídl pozici kapitán Vávrů a střela nejstaršího muže na palubovce zastihla brankářskou dvojku nepřipravenou. Čermák Marek ovšem maže všechny naděje na rozhodnuté utkání a i dva další góly z orelské dílny Niederhafner Vávrů jsou dorovnány, za Pěchotu se trefují Brychta a Sláma, posledně jmenovaný hráč HP skvěle rozehrává a tmelí obranu. Prvních patnáct minut za námi - 3:3.

V druhé půli se ujímají vedení mladé pušky, když vsítí gól ve vlastním oslabení díky skvělému manévru rychlého Marka Čermáka, který za sebou u mantinelu nechává výborně hrajícího orlího kapitána, dostává se před brankaře a pohodlně zavěsí do horní poloviny branky orlů. Hala bouří. Kamil Hamerník ovšem křeše zpět naději zeleno bílých do třetí třetiny - 4:4.

Třetí dějství je ve znamení narozeninového oslavence Jiřího Svobody (ORT), obránce proslulý výlety do předbrankového prostoru, nejdříve zazvoní na tyč, pak se trefuje a za pár minut opět On navyšuje na 6:4. Tím zápas zdaleka nekončí, fauluje jinak jistý Vlastimil Rod a Honza Palán za HP skvěle umístěnou střelou zavelí k poslednímu náporu. Ten končí až sirénou, stav 6:5 už se nezmění.

"Myslím, že jsme přešli velice těsně přes jednoho ze soupeřů, který může sahat na příčky nejvyšší, respekt", řekne bloggu kapitán orlů po zápase.

Zápas proběhl díky rozhodčímu bez velkých problémů, poznamenalo jej ovšem zranění na straně orlů, Martin Nosek, pilíř orelské obrany, čeká na detailní vyšetření svého kolene, držíme palce.




No comments: