Monday, September 10, 2018

O slu. brýle paní místostarostky - třešťská kavárna útočí na první trofej

8.9. se na hřišti plážového volejbalu na Malvínách za podpory města Třeště odehrály první zápasy turnaje O sluneční brýle paní místostarostky. Hned před 10tou ranní se utkaly týmy MAKu a Gramu, odpoledne potom nastoupil Gram proti TJ Orel Třešť a děly se věci  - pod síťí i nad ní.

MAK vs. Gram
V prvním utkání turnaje nevypsaly sázkové kanceláře žádné kurzy, takže bylo těžké odhalit favorita utkání. Zpočátku  to vypadalo na tým MAK, po prvních 10 bodech prvního setu vedl (7:3), ale Gram nepodlehl tlaku a naopak přešel do útoku, na obratu měla velkou zásluhu skvěle servírující Habrová.Gram tak rychle smazal náskok a nedal šanci MAKu vrátit se do hry, první dějství končí 25:17.

Druhý set byl podstatně vyrovnanější až do stavu 15:15. Poté nabrala obrátky ofenziva kavárenského týmu, třešťská kavárna potvrzuje převahu z prvního setu a vyhrává druhý set 25:20. Přes jasný výsledek nabídlo klání kvalitní výměny, které však neměly dostatečný potlesk pro nedostatečný počet diváků, hráčům tedy nezbylo než si zatleskat navzájem.

Gram vs. TJ OREL TŘEŠŤ
První dva sety začínaly totožně, orlové se ujali vedení díky úspěšným podáním a rychlým kontrům na síťi, první set se otočil díky podobné zbrani nakonec ve prospěch rivala, vyvážený tým Gramu dokázal vyrovnat, přehrát a nakonec finišuje o šest bodů lépe v prvním setu 25:19, orlové se ale hecují na druhý set.  

Druhý set orel nakonec dotáhne do vítězného konce, i když se zdálo, že Gram se dokáže zmátořit i z tohoto náskoku - získaného servisem.  Nestalo se tak. Pavel Forst ukončuje nemilosrdně úderem, kterému orlové přezdívají paragánská padina. Týmy si jdou oddechnout na lavičky, čeká je poslední tzv. zkrácený set.

Zkrácená hra, stříhání o balón, míč získává Gram a od začátku si udržuje jemný odskok, který ke konci setu navyšuje díky několika neodvráceným míčům ze strany orlů. Tým ORT  se snaží ještě vyhecovat k vyrovnání, přichází dva balóny těsně mimo čáry a je po boji. 

Sázkové kanceláře nyní mají favorita turnaje, do této role se dostává Gram, máme před sebou ještě čtyři utkání, vyhlášení v měsíci říjnu v kavárně Gram kafé.

Autoři textu: Kokejl, Čápová, Niederhafner

No comments: