Monday, April 18, 2016

Dlouholetý kapitán zeleno bílých končí

Radomír Budař bude hlavní hvězdou exhibičního zápasu na jeho počest. Loučí se s týmem ORT, s kterým byl prakticky od jeho začátků v roce 2004. Oblékal dres s číslem 12. V sobotu 23.dubna v 17:00 v hale symbolicky pověsí své sálovky na hřebík, v květnu pak oslaví 50. narozeniny!

Když byl přizván na post kouče Emilem Riessem a Tomášem Niederhafnerem, naskočil jako aktivní hráč a na jedné z valných hromad o rok později je zvolen kapitánem, post mu zůstane na dalších několik let. Jako jeden z mála současných hráčů pamatuje i staré dresy. Obě dvě televizní utkání měla v záběrech právě tohoto hráče. V druhém dokumentu Hra Orla je skvělým obohacením celého videa, přidává vybroušený kámen do mozaiky medailonů hráčů týmu.

Stojí na hřišti v památných utkáních: 2009 v 6 lidech vyrovnali prohrané utkání proti FC Lemans na 4:4 (viz.fotografie), v roce 2013 bodují na plno v obou utkáních ligy proti MHD, porazí i Doupě, pro ORT nevídaná věc. V roce 2010 ovšem musel sezónu vynechat kvůli zdravotnímu stavu. Z tehdejšího článku o přerušení kariéry citujeme:

Jak hodnotíte Vaše orlování? "Své působení v týmu hodnotím vcelku kladně, dobrá parta, fotbalové umění nahrazeno bojovností." Své orelské působení rozšiřuje i několika detailními reporty ze zápasů, účastní se Vánoční meruny i CaplanCa Cupu 2006.

Utkání se zasloužilým reprezentantem orla se odehraje v Městské hale Třešť v 17:00, po zápase bude následovat ceremonie, přítomné bude celé současné vedení orla i většina bývalých hráčů.

Tomáš Niederhafner dodává: "Z týmu odchází především kamarád a to právě v době, kdy Německo sedí na pomyslném trůně světového fotbalu, to je něco pro něj (smích nad pivem), přejeme hodně zdraví."







No comments: