Wednesday, September 01, 2010

Probuzení loučením

Tým orlů se probouzí z ustrnutí a chystá se opět navléci do svých zelenobílých dresů v nadcházející sezóně. Navrátivší se člen realizačního týmu Niederhafner Tomáš společně se současným kapitánem R. Budařem zjišťují možnosti hráčů. Vše je to podtrženo nepříjemným zjištěním, jde o odchod jednoho z týmu futsal ORT. S týmem se loučí Jan Makel', který po sérii zranění vazů v koleni odchází.

"Bylo to před třemi lety, co jsem ho viděl poprvé na palubovce, zprvu se vše jevilo jako rozpačitý výkon....takže.....vlastně dobře zapadnul", vzpomíná s úsměvem Vojtěch Kníže - rychlonohý obránce ORT. Statistiky mluví ovšem jasnou řečí, Jan Makel' aka Makelele se umisťuje na 7. místě v tabulce střelců pro rok 06/07 a nechává za sebou i současného kapitána orlů.

Hráč, který zároveň stojí za designem současných futsalových dresů ORT, byl přítomen u mnoha důležitých momentů orla. Fotografie ho zachycuje na jednom z nejhojnějši navštívených vánočních futsalů - ukazuje na výsledek. Obrazně sedí na hráči, který byl nejdříve proti jeho zařazení do týmu. "Nakonec jsem viděl jeden moment, který se mi vryl do paměti, hráči s jedním na střídání otočili utkání s Lemans...bojovností!!!....,byl jsem tehdy na lavičce a hecoval, Jan Makel' se na konci první půle skládá k zemi bolestí....", dokumentuje chvíli zmaru Niederhafner. "Na uveřejněné fotce se tak nějak všichni přidržují, je to takové poselství", dodává jinak neduchaplný hráč. S Janem Makel'em končí možná nejproduktivnější éra ORT. Uvidíme, co přinese další sezóna.

6 comments:

Anonymous said...

Byl to dobrý hráč a je to skvělý člověk. Celé lize a hlavně ORT bude tato persona chybět. Jenovi přejeme hodně úspěchů v dalších, již asi mimofutsalových, působení.

Friendly-Club of Euro-Club

ondra said...

pěkně a výstižně napsáno. Jendo, zachovej nám přízeň a ať koleno slouží v rámci možností :)

Anonymous said...

je to napsaný skoro jak nekrolog:))
kami

Anonymous said...

Jj, futsalový nekrolog:). Ceremoniář Haufy

Anonymous said...

Pravda, nekrolog jak pro Pepu Bicana;-) Ale zamáčkněme slzu a podívejme se fotbalové pravdě do očí- bilance jeden gól plus jeden utrženej vaz za sezonu hovoří jasně:-) Ale časy to byly pěkné. Do toho vorlové!!

Anonymous said...

Jo to výše jsem psal já, Ján Makelele