Monday, January 17, 2005

Žraloci na souši

Jakkoliv se název jeví poeticky, jakkoliv vyznívá ve prospěch vítězství Orlů 5:1, není příliš co oslavovat. Herní pohoda se nám zase tak trochu vyhla. První polovina byla opět lepší.

Tým SOU Třešť opravdu nebyl těžkým soupeřem ba právě naopak. Jediným hráčem, který ohrozil naši bránu, byl hráč číslo osm, jeho gól se dostal do naší kasy jen díky faulu na brankaře. Uznanou změnu skore pak navodila pomalá akce na jejímž konci bylo nevýrazné zakončení a doslova plytký gól, který se díky příhodnému působení fyzikálních sil dostal přes brankovou čáru.

Naše převaha byla jasná, získali jsme klid gólem Lukáše Kubali, který vymetl pavučinu a skóroval. V první půli se za zády rozpačitého golmana dostaly naše střely a nahrávky ještě několikrát. Jmenujme tečovanou střelu kapitána mužstva před níž stačil vsítit svůj jediný gól Hynek Novotný, jemuž se pak střelecká smůla přilepila na paty. Další změny skóre podnítil již tradiční promněnovatel šancí Radim Kubálek. Ke střelecké listině se připojil pěknou trefou i František Novák.

Mužstvo Orlů je na tom momentálně špatně, co se týče marodky jejich hráčů a nebo jejich nepřítomnosti z různých důvodů. Jarda Maryška nastoupil do zápasu s bolestí paty,Jenda Polák odpočívá s namoženými zády, Milan Majdič zastoupil v brance jedničku Honzu Roháčka. Tato výměna na postu brankáře byla zapříčiněna zraněným kolenem obránce Majdiče a jeho sníženou pohyblivostí, kterou svým houževnatým výkonem a těsným přístupem k soupeřovým hráčům dobře zastoupil jmenovaný hráč číslo jedna Honza Roháček, jehož obvyklé místo je v kleci Orlů.

Dva názory na toto utkání si nechme na závěr. Zraněný Jenda Polák hodnotil utkání lakonicky: "Bylo to dobrý."
Což bychom mohli snadno parafrázovat do klíče: nepěkný fotbal ale body jsou doma. Co na to samotný kapitán týmu: " Bál jsem se, že zase budeme plašit, ale hráli pomalu a nekousali příliš, takže nám to svědčilo. Doufám, že v dalších letech, pokud se udržíme, budeme hrát trochu pohlednější a jistější fotbal. Chce se to prostě obouchat."

No comments: